Нидерландия обвини руски бойни самолети в опасно поведение към неин

...
Нидерландия обвини руски бойни самолети в опасно поведение към неин
Коментари Харесай

Нидерландия обвини руски самолети в опасно поведение към фрегата в Черно море

Нидерландия упрекна съветски бойни самолети в рисково държание към неин боен транспортен съд в Черно море предходната седмица, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Инцидентът в четвъртък е бил с фрегатата " Евертсен ", която съпровожда военноморската група на английския ескадрен миноносец " Дифендър ". Според Москва съветски сили са отправили предупредителни изстрели по този транспортен съд в сряда за нарушение на териториалните води край анексирания Крим.

Според нидерландското министерство на защитата съветските самолети " непрестанно са тормозили " фрегатата в продължение на пет часа, до момента в който е била на югоизток от Крим. Самолетите " летяха рисково ниско и близо, имитирайки офанзиви ", се споделя в изказването, което прецизира, че те са били оборудвани с бомби и ракети земя-въздух.

" След часове на заплашване бяха регистрирани и разстройства на работата на електронното съоръжение на " Евертсен ", добави министерството. Министърката на защитата Анк Бейлевелд дефинира тези дейности като безотговорни и увери, че Нидерландия ще повдигне въпроса пред Русия по дипломатически канали.

" Евертсен има цялостно право да плава в този регион. Нищо не оправдава сходни нападателни дейности, които усилват излишно и риска от случай ", съобщи тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР