НФСБ се регистрира в ЦИК за участие в местни избори.

...
НФСБ се регистрира в ЦИК за участие в местни избори.
Коментари Харесай

НФСБ и Атака подадоха документи за участие в местните избори

НФСБ се записва в ЦИК за присъединяване в локални избори. Малко по-късно и от Атака подадоха документи. Лидерите на двете партии, досегашни сътрудници, още веднъж сблъскаха позиции,но задочно посредством медиите, този път за това - би трябвало ли да продължи да съществува парламентарната група " Обединени патриоти ".

НФСБ още не са решили дали ще се борят за кметското място в София. Валери Симеонов увери, че претендентите им за локалната власт са почтени, съумели хора, а не политически авантюристи или калинки. Закани се, че ще са безкомромисни към ГЕРБ, в случай че има подозрения за операции на вота.

Може ли локалният избор да разклати ръководещата коалиция?

Валери Симеонов - ръководител на НФСБ: Абсолютно може. Ако отново се употребяват тези отвратителни операции в изборния ден изключително, каквито бяха направени в Пловдив, бъдете сигурни, че обединението няма да я има.
Според Валери Симеонов настояването на Атака да бъде заличена парламентарната група " Обединени патриоти " е лишено от юридическо съображение

Валери Симеонов - ръководител на НФСБ: Няма по какъв начин да стане, просто удивлявам се. Нямат ли адвокати тези хора. Не четат ли наредбата, закона, правилника на Народно събрание.
Вчера от Атака изпратиха писмо до Цвета Каранчева с искане да бъде заличена групата на Обединени патриоти, откакто депутатите от партията към този момент не са част от нея
Волен Сидеров - ръководител на Атака: Когато едната партия е извадена от парламентарната група и на процедура изключена от двамата други водачи Каракачанов и Симеонов от обединението, от парламентарната група, то няма по какъв начин да продължи да съществува със същото име.
В виновна журналистически въпрос в Плевен водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов пък дефинира настояването на Волен Сидеров като несериозно.
Красимир Каракачанов - ръководител на Вътрешна македонска революционна организация: Както беше споделил един книжовен воин, излязъл отдолу под перото на Хайтов, едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш. Да разясня несъстоятелни неща няма смисъл.
От Атака към момента обмислят дали Волен Сидеров да се кандидатира за кмет на София, както беше загатнал преди време.
Волен Сидеров: Още нямаме извънредно решение, само че е допустимо.
Целта на Атака за локалния избор е да подобрят резултатите си от 2015-та година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР