Незрящ мъж от София отправи апел в социалната мрежа. Добри

...
Незрящ мъж от София отправи апел в социалната мрежа. Добри
Коментари Харесай

Незрящ мъж търси своите очи, за да се справя с недостъпния около него свят

Незрящ мъж от София насочи зов в обществената мрежа. Добри си търси помощник, с чиято помощ да води малко по-нормален метод на живот. Мъжът споделя, че се нуждае от правилен и съзнателен човек, който понякога да му оказва помощ. Става думи за разходки в парка, подпомагане при извършване на покупки и попълване на административни документи при нужда.

Ето какво написа  във Фейсбук:

Дълго време се колебаех дали да подхваща тази крачка, само че защото потребността ми е все по-голяма се взех решение.

Казвам се Добромир, незрящ мъж съм живущ във ЖК Люлин 1. Булевард Европа 138. Комплекса на слепите. Живея с моите родители, които също не виждат изцяло.

Нито един от нас няма обществен помощник все още, и точно това е потребността ни!

Опасявах се на какъв човек би могло да попадна, само че както малко нагоре написах имаме потребност и за това се вземам решение.

Имали в групата някой, правилен и съзнателен човек, който би желал да бъде помощник на незрящ?

Нямам потребност да ми оказва помощ за почистване, готвене, и всевъзможни битови потребности. Главната ми потребност е:

1. Попълване и подаване на документи при изникнала сходна потребност.

2. Посещаване на медицински и различен тип институции и институции.

3. Помощ за извършване на покупки в супермаркети, и помощ за закупуване на облекла и други артикули от търговски центрове или пазари.

4. Разходка в някой парк, или посещаване на кино, или различен вид заведение за забавление.

Главно това са потребностите ми! В дни в които нямам някакъв ангажимент, асистентът няма да бъде викан, и няма да е нужно целодневно да бъде с мен, нито по 24 часа и така нататък

Където мога и все още се движа самичък, навестявам и уроци по насочване и подвижност за незрящи, само че въпреки всичко има и места на които колкото й теоретичен да съм ми е мъчно самичък.

Иска ми се и аз като естествените хора, да се разходя, да посетя спектакъл, да излезна на едно кафе дет се вика, само че без персонален помощник доста от тези неща са невъзможни!

Ще бъда безпределно благополучен, в случай че има някой който би желал да бъде моите очи, за недостъпния към мен Свят!

Заплащането ще бъде изцяло правилно, и индивидът няма да бъде ощетен. Не мога да назова съответна сума тъй като, на този стадий не съм кандидатствал по никоя стратегия, защото нямам съответния човек, само че каквато сума ми бъде изплащана или ще я разделяме по равно, или пък ще я давам цялата на него.

Както се споделя, това ще си го уточним ние, единствено да се откри подобен!

Искрено и сърдечно апелирам за съществени мнения, известия и уместност!

Преди няколко години, в същата тази група и в доста неприятно време и доста огромен сняг, аз открих помощ за човек, с който да отида да взема медикаментите на моите родители! Теодор Коцев бе моят магьосник тогава!

Е години по-късно, нека още веднъж тук намеря и моите очи!

Всеки показал интерес може да ми написа на персонално известие, или в коментар под поста.

Желая прекрасен ден на всички, и се оправдавам за това, че употребявам групата за персонални цели, само че последната ми вяра е във вас! "

" Личен помощник не мога да ти стана, само че в случай че искаш мога да те съпроводя на разходка в който парк искаш или в което заведение ти се върви, " разясняват обявата на мъжа.

" Личен помощник немога да Ви стана, само че в случай че имате потребност от помощ за попълване на документи, разходки в парка, да вървим на пазар постоянно съм на среща. Пишете ми на персонално, ще съм на среща постоянно, " пишат още.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР