Независимо от вашата възраст или доход, важно е да измислите

...
Независимо от вашата възраст или доход, важно е да измислите
Коментари Харесай

Защо трябва да отворите високодоходна спестовна сметка преди 2024 г.

Независимо от вашата възраст или приход, значимо е да измислите мощен пестелив проект, с цел да осигурите бъдещето си. Независимо дали спестявате за пенсия, с цел да обучавате децата си в лицей или за евентуален незабавен случай, заделянето на пари е част от съвсем всяка жизнеспособна финансова тактика.

В момента едно от най-хубавите места да поставите парите, които спестявате, е в спестовна сметка с висока рентабилност. Ако желаете да увеличите спестяванията си — или в случай че изоставате с използването на тактика за икономисване и желаете да започнете да бъдете по-отговорни във финансово отношение — би трябвало да помислите за отваряне на спестовна сметка с висока рентабилност тъкмо в този момент, преди да настъпи новата година.

Започнете да спестявате, като отворите високодоходна спестовна сметка онлайн през днешния ден.

Защо би трябвало да отворите високодоходна спестовна сметка преди 2024 година

Има няколко аргументи, заради които влагането на пари във високодоходна спестовна сметка преди 2024 година има смисъл, в това число:

Процентите са високи сега

От ноември 2023 година можете да получите лихвен процент между 4,25% и 5,27% за доста високодоходни спестовни сметки. Лихвите за високодоходни спестовни сметки са изключително високи сега значително, тъй като Федералният запас неведнъж е повишавал лихвения % на федералните фондове през последните 18 месеца.

Въпреки че Федералният запас не управлява непосредствено лихвените проценти за потребителските заеми и спестовните артикули, доста потребителски артикули – в това число спестовни сметки и депозитни документи (CD) – имат лихвени проценти, които са склонни да се движат в крайник с лихвения % на федералните фондове. Всеки ден, в който чакате да депозирате пари в спестовна сметка с висока рентабилност, е ден, в който пропускате тези високи лихвени проценти.

Имайте поради, че с цел да получите тези лихвени проценти, би трябвало да търсите както онлайн финансови институции, по този начин и обичайните банки. Традиционните банки имат физически локации с режийни разноски, само че единствено онлайн банките нямат и могат на собствен ред да си разрешат да предложат едни от най-високите лихвени проценти на клиентите.

Започнете да пазарувате за онлайн спестовна сметка тук.

Цените може да се покачат

Въпреки че сега ставките са високи, има късмет те да се покачат по-късно тази или идната година — което евентуално ще повлияе на вашата висока рентабилност спестовна сметка, което ви печели още повече рента.

Федералният запас неотдавна увеличи % на федералните фондове, защото инфлацията беше висока. Когато равнището на инфлация е прекомерно високо, е значимо да се лимитират разноските, тъй че в стопанската система да циркулират по-малко пари. Повишаването на лихвените проценти обезсърчава вземането на заеми и харченето, което може да помогне за понижаване на инфлацията.

Като цяло проектът проработи. Инфлацията доближи връх от над 9% на годишна база през юни 2022 година и спадна до под 4% на годишна база до септември 2023 година Това е забележителен спад, само че не е напълно на целевата рента на Фед от 2 %.

Това значи, че може да предстоят още покачвания на лихвите. Следващото съвещание на Фед е през декември и в случай че докладът за инфлацията за ноември не покаже повече усъвършенстване, може да забележим, че лихвите още веднъж се покачват.

Така че, като вложите парите си в спестовна сметка с висока рентабилност в този момент ще извлечете изгода от това евентуално повишение на лихвите.

Силата на комбинирането

Без значение каква е средата на лихвените проценти, спестяването на пари по-рано е добра концепция заради силата на комплицирана рента. Да приемем, че влагате $500 в спестовна сметка и печелите $20 рента през първия месец. Ако акаунтът ви се усилва всеки месец, идващият месец няма да печелите рента единствено върху $500, а върху всичките $520 в акаунта си.

Това може да не наподобява като огромна работа – това е единствено дребен % от $20, в края на краищата - само че през годините комплицираната рента може да направи сериозна разлика в това какъв брой пари сте икономисали. Започването в този момент усилва капацитета ви за спестявания и ще ви остави с допустимо най-голямото гнездо.

Долната линия

Високодоходните спестовни сметки са превъзходен метод да заделите пари и да видите пораства. Лихвите са изключително високи сега и може да се повишат още повече, тъй че отварянето на сметка преди края на 2023 година може да бъде част от мощна тактика за икономисване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР