Независимо от сезона, без значение от натоварените делници и мързеливите

...
Независимо от сезона, без значение от натоварените делници и мързеливите
Коментари Харесай

Времето винаги е подходящо за аудиокниги

Независимо от сезона, без значение от натоварените делници и мързеливите празници, от прекомерно заетото всекидневие и дългите описи с отговорности, пъстроцветната галактика на книгите в никакъв случай не е била по-близо, по-подканяща и по-достъпна. Хиляди сюжети, превъзходни разказвачи и създатели, герои и философии, истории и мъдрост, които да стоплят студените вечери или да охладят пристрастеностите, са единствено на един клик разстояние – в мобилния телефон.

Аудиокнигите са улеснение на съвремието, което прибавя стойност към всеки момент от живота ни. Докато крачим преизпълнени с яд поради някоя неправда, чуваме гласа на „ Шантарам “ от Грегъри Дейвид Робъртс: „ Ако не бях им дал прошка, в случай че единствено ги мразех, нямаше да устоя. Щях да рухна. Омразата щеше да ме убие. “ Когато сме в запушване и шумът на града ни влудява, а пищенето на клаксони е на път да ни побърка, в ушите ни се намества спокойният тембър на „ Човек на име Уве “ от Федерик Бакман: „ Тя постоянно споделяше, че „ всички пътища водят към предопределеното ти място “. За нея това беше нещо. За Уве обаче това бе някой. “
 d
Дори монотонните и привидно незначителни моменти, когато гладим, чистим, разхождаме кучето или се возим в нов трамвай по остарелия, до болежка прочут маршрут, могат да ни срещат със забележителни литературни произведения от всевъзможни жанрове, бестселъри и нови запознанства с писатели, които споделят с нас освен дълбочината на личните им светове, само че и ни оказват помощ в търсенето на персоналния ни смисъл. Сред тях са книгите, които с години си повтаряме, че би трябвало наложително да прочетем, само че все не остава време, като "Майстора и Маргарита " на Михаил Булгаков, "Тютюн " на Димитър Димов, творбите на Джон Стайнбек и Георги Господинов, вдъхновяващите размишления на Ричард Брансън, Саймън Синек или Джон Кехоу.

Аудиокнигите ни обезпечават време за себеразвитие, даже когато лимитираните часове на денонощието като че ли лимитират нас и личните ни интелектуални потребности. Както хартиените книги, по този начин и аудиокнигите ни учат на сериозно мислене, уголемяват границите на въображението ни, качествата ни да слушаме по-внимателно и да запомняме по-добре.

Спорът дали аудиокнигите имат същата стойност като хартиените книги не стои на дневен ред. Световната процедура в издаването и разпространяването на нови заглавия е точно в паралелното показване на литературното произведение на книжен притежател и в аудио формат. Аудиокнигите усилват пазарния си дял всяка година, тъй като бизнесът с книгоиздаването се развива дружно с технологиите, а в действителностите в които живеем технологиите могат да са ни от изгода, с цел да запазим и култивираме най-ценните си качества като хора.
 d
От 22-ри до 28-ми ноември дава скъпия и неограничен свят на аудиокнигите на цената на…чаша кафе. Ексклузивната Black Friday оферта предлага двумесечен абонамент единствено за 2 лв.. Всички нови консуматори на, които се записват по време на едноседмичния промоционален интервал, както и старите клиенти с пресечен абонамент, имат опция да употребяват 95% отстъпка от цената в продължение на 2 месеца. Те ще могат да слушат обичаните си книги и създатели, озвучени от най-популярните български гласове за 2 лева или по 1 лева на месец.

Black Friday предлагането на е изкушаващо както за върлите фенове на писаното слово, по този начин и за тези, които желаят да опитат от разнообразните усети и звучене на аудиокнигите, с цел да открият своя метод за по-удобно и елементарно разбиране на художествени текстове.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР