Независимо от сезона алкохолът трябва да се консумира с мярка.

...
Независимо от сезона алкохолът трябва да се консумира с мярка.
Коментари Харесай

Половин литър бира дневно сваля кръвното

Независимо от сезона алкохолът би трябвало да се употребява с мярка. През лятото обаче за доста хора съвсем не минава ден, през който да не си отворят студена бира и да я изпият. През по-студените месеци биреният градус също се поддържа от тъмното питие.

Освен че носи наслаждение потреблението на половин литър бира дневно се оказва безусловно целесъобразна.

Заради силиция, който се съдържа в напитката, бирата работи укрепващо на костите. Ако дневно консумирате половин литър от пенливата напитка, ще намалите риска от сърдечни проблеми с съвсем 1/3, ще се повишат равнищата на така наречен добър холестерол, който в действителност ни защищава от свиване на артериите.

Пивото е потребно и за здравето на бъбреците – потреблението на бира доста понижава риска от камъни в бъбреците. От друга страна, в пенливата напитка се съдържа фолиева киселина, както и витамини от група B.

Според португалско проучване e целесъобразно, когато се подготвя месо, то да бъде мариновано авансово в бира.

 Тъмна бира

Изследователите настояват, че пивото ще понижи канцерогенните субстанции със 70 на 100. Бирата също предотвратява развиването на диабет, също така намалява кръвното налягане. Затова е целесъобразно да изпиваме по една бира всеки ден, считат експерти.

Явно доста хора се вслушват в сходни препоръки на учени, защото съгласно резултатите от анкета бирата се подрежда на трето място като най-предпочитана напитка през лятото. Преди нея са единствено водата и газираните питиета.

Изследването е българско и съгласно него съвсем 60 на 100 от пълнолетните жители пият бира най-малко веднъж на седмица. Хората на възраст сред 40 и 49 години са най-активните фенове на бирата, следват ги групата на 30 – 39 годишните. Най-малко питие пият хората, които са на възраст сред 18 и 20 години.

Оказва се също, че господата пият два пъти и половина повече от кехлибарената напитка, за разлика от дамите. Според резултатите от анкетата, най-запалени почитатели на бирата са в градовете Монтана и Русе – там пият бирата приблизително по 12 пъти месечно.

64 на 100 от консумиращите бира считат, че тя е подобаваща за съчетаване с разнообразни типове храни и я употребяват и за подготвяне на разнообразни типове ястия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР