Независимо дали току-що създавате смесено семейство или сте в такова

...
Независимо дали току-що създавате смесено семейство или сте в такова
Коментари Харесай

8 начина да изградите връзка с вашите доведени деца

Независимо дали преди малко създавате смесено семейство или сте в такова от известно време, знаете, че има доста сложни моменти, през които би трябвало да преминат и родителите, и децата. Често доведените родители имат компликации да схванат своите доведени деца и по какъв начин да се свържат с тях. Ето за какво потърсихме на практика препоръки, които да оказват помощ на доведените родители да изградят позитивни връзки с доведените си деца.
1. Внимавайте за нереалистични упования
Много доведени родители изпитват напън да трансфорат новото си семейство в съвършено. Въпреки това, със напрежението от предходните бракове, финанси, борби за настойничество и корекции към нова витална обстановка, действителността постоянно показва друг сюжет. Правете дребни стъпки в построяването на връзки с доведените си деца. Съсредоточете се върху построяването на почитание от тях, преди да очаквате обич и обвързаност към вас.

2. Насърчавайте откритостта
 Добави изложение

Едно нещо, което доведеният родител може да направи, е да уведоми членовете на фамилията, че могат да показват страстите си и да разискват страховете и несигурността си. Но въпреки всичко не очаквайте децата да ви се доверят незабавно. Те най-вероятно ще се доверят единствено на своя родител първоначално.

3. Бъдете подкрепящи
Признайте значимостта на връзката на вашите доведени деца с „ другия “ родител. Не се стремете да ги замените, а по-скоро се концентрирайте върху основаването на нова връзка с вашите доведени деца. И не забравяйте да бъдете себе си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

4. Не забравяйте да си партнирате със съпруга/та
 Добави изложение

Вие и вашият сътрудник ще би трябвало да поддържате непрекъсната, открита връзка за фамилията. Подкрепяйте се взаимно и вземайте взаимни решения по отношение на фамилията. Уверете се, че децата знаят, че сте единни във вашите решения.

5. Нека родителят дисциплинира
Особено в първите дни на новото семейство, родителите би трябвало да упражняват дисциплината, това не е работа на доведения родител. Преди да можете да бъдете деен възпитаващ, би трябвало да спечелите освен това от повърхностното почитание на доведените си деца.

Докато те не ви опознаят и не ви се доверят по-добре, не можете да очаквате да ви слушат, просто тъй като в този момент сте новият баща или майка в къщата.

Това не значи, че в никакъв случай няма да бъдете одобрявани за коректив, а просто, че процесът е муден. В началото доведеният родител би трябвало да взе участие интензивно в основаването на правила, само че не и в дисциплинирането, когато разпоредбите се нарушават. И не забравяйте да визиите домашния ред като взаимно решение на двамата сътрудници, тъй че доведеният родител да не се преглежда като изверг.

6. Не превръщайте доведените си деца в изкупителни жертви
Докато доведените деца (особено тези в предпубертетна и пубертетна възраст) могат да бъдат разочароващи, уверете се, че не ги обвинявате за всички проблеми във вашето семейство или връзки със съпруга/та. Запитайте се дали техните настройки и дейности са същинският проблем, или сте по-разочаровани от нещо друго - финанси, личните ви усеща, че сте новобранец, или метода, по който брачният партньор ви неефективно дисциплинира децата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

7. Поддържайте възприятие за комизъм
 Добави изложение

Особено в случай че имате младежи в къщата, ще бъде от решаващо значение да поддържате позитивно отношение. Чувството за комизъм ще ви показа в по-добра светлина като втори родител. Хуморът ще ви помогне да третирате държанието на младежите като нещо друго от края на света.

Спестете силата си за значими неща, като не приемате дребните неща прекомерно съществено.

Опитайте се да се забавлявате с доведените си деца. Помислете понякога да представяте гледната си точка по по-небрежен метод. Например, напишете терзанията си в занимателна картичка или занимателна записка. Или пропуснете забележката и просто изведете доведените си деца на открито за малко развлечение. Отидете на кино или прекарайте деня в увеселителен парк.

8. Бъдете непрекъснати
Процесът да станете „ сходни на семейство “ няма да се случи за една нощ. Всъщност може да отнеме няколко години. Но това не значи да се отчайвате, в противен случай, продължавайте да работите върху това, тъй като изгодите от връзките ви с вашите доведени деца ще си костват.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР