Независимо дали сте планирали да присъствате на великденската църковна служба

...
Независимо дали сте планирали да присъствате на великденската църковна служба
Коментари Харесай

Облечете нещо цветно за празника, за да ви върви

Независимо дали сте възнамерявали да присъствате на великденската църковна работа в неделя, да сервирате празничен обяд вкъщи или да се насладите на разходка измежду природата, значимото е да облечете подобаващ тоалет, с който да усетите празничното въодушевление, само че и да се чувствате комфортно. Между готвенето, чистенето и украсяването за празника, мислите за това какъв тоалет ще облечете на Великден не са на дневен ред. Празничното празненство обаче изисква нещо по-официално, за което ще е нужна и малко подготовка от ваша страна.

Освен че е един от най-чаканите празници, с Великден идва и топлото пролетно време. Като по поръчка този уикенд се обрисува да е безоблачен и даже парещ, което е още една причина да оставите якето в дрешника и да заложите на леките пролетни облекла. Тъй като знаците на Великден са точно цветята и свежите цветове на прераждащата се природата, този уикенд е мотив да ги включите и в облеклото си. Едно от най-известните поверия е, че по време на великденските празници е наложително да се облече нещо ново, с цел да се радвате на облага и обилие през цялата година, тъй че в този момент е моментът да облечете новите си облекла.

Приготвили сме ви няколко хрумвания, които да послужат за ентусиазъм за вашия великденски тоалет.

Какво да изберем за църковната работа

Докато църковната работа изисква по-скромен великденски тоалет, това не значи, че не може облечете нещо съвременно, което също по този начин да е уместно. Важно е да спазите условията на християнския храм, като изберете тоалет, който покрива раменете и коленете и е в пастелени, меки нюанси. Може да облечете ефирна дълга пола с А-силует и да я съчетаете с блуза или риза, като се стараете, в случай че има цветни детайли, те да са в едната част на облеклото. Елегантна ретро рокля също е добър избор за празника. Подобен жанр с флорални претекстове придава женственост, само че без да е настойчив. Препоръчително е да не прекалявате с солидните бижута и набиващите се на очи аксесоари. Вместо това заложете на тънки гривни и огърлици и дребни обеци. Църковните чиновници поучават да заложите на ниски или равни, комфортни обувки и макар че козметиката не е неразрешена, да се придържате към обикновен грим без червило.

За празничната софра върви пролетна рокля

Без значение дали празничният обяд ще се състои вкъщи или на открито, не забравяйте, че най-важното е да облечете тоалет, който ви разрешава да се забавлявате пълноценно. Класически избор за великденско облекло е пролетната рокля. Заложете на свежите цветове като розово, жълто, синьо, зелено, лилаво или бяло. Ако желаете да сте в звук с атмосферата, може да включите флорални претекстове или пъстри шарки. Ако роклите не са по ваш усет, заложете на тоалет от две елементи. Изберете ярка пола до под коляното съчетана с едноцветен потник или риза, а в случай че желаете да се чувствате комфортно през целия ден, вместо високи обувки заложете на бели равни маратонки. Друг метод, по който може да замените роклята, е с необятен изтънчен гащеризон. Изберете подобен в цвят подобаващ за пролетната атмосфера. Може да го комбинирате със сако или яке, с цел да придадете по-официален тип. Допълнете тоалета с колие вид верижка и слънчеви очила.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР