Независимо дали сте на колело или в кола, дупките на

...
Независимо дали сте на колело или в кола, дупките на
Коментари Харесай

Напълно автономни роботи пращат дупките по пътя в миналото

Независимо дали сте на колело или в кола, дупките на пътя са ви проблем. Поддръжката на пътищата в положително положение е скъпа и трудоемка работа, само че управляващите в Обединеното кралство сполучливо тестваха самостоятелна машина, предопределена да открива и запечатва повърхностни пукнатини, които могат да прераснат в дупки – което може да спести време и пари.

След четири години проучвания от Инженерния факултет на Университета на Ливърпул, през 2020 година започва компания за създаване на ръководена от AI роботизирана система за поддръжка, която може самостоятелно да открива и ремонтира дупки и пукнатини по пътищата. Проектът получи финансиране от организацията Innovate UK на държавното управление на Обединеното кралство през 2021 година

Robotiz3d създава три технологии като част от своята самостоятелна система за ремонт на пътища (ARRES). ARRES Eye беше пуснат предходната година и е предопределен за инсталиране на транспортни средства като рейсове, камиони за боклуци и транспортни средства за поддръжка. Докато те пътуват през града или градските покрайнини, системата търси признаци на повърхностни проблеми по пътищата, дефинира тяхната тежест и ги сортира по приоритет на дилемите, преди да записва резултатите в централна база данни.

Настройката ARRES Prevent съчетава тази задвижвана от изкуствен интелект технология за проучване на пътя с безпилотно робо транспортно средство, което може да забележи дребни пукнатини в повърхностите и също по този начин да ги запечата, с цел да предотврати образуването на дупки заради дъжд и скреж.

Компанията не разкрива доста информация за решението, което следва сходна линия на доказателството за идея на Georgia Tech Research Institute от 2012 година, само че знаем, че електрическото транспортно средство е с размерите на дребен ван и може да продължи патрулирането си денем или ноща.

Прототипът ARRES Prevent мина първото си тестване на публични пътища в Потърс Бар, Хартфордшир. Той разполага с технологии за самостоятелно шофиране, с цел да се движи самичък по улиците или може да се ръководи отдалечено от човешки оператор. Записите на ремонтите се пазят за задачите на контрола на качеството, а данните за работата в действително време могат да се видят на екрана назад в базата. Прототип на тази система сполучливо приключи първото си тестване онлайн в Потърс Бар, Хартфордшир, Обединеното кралство.

„ Тази новаторска технология има капацитета да трансформира метода, по който правим поддръжката на пътищата и да усъвършенства преживяването на водачите в Хартфордшир и отвън него “ - сподели министърът на технологиите и декарбонизацията, Антъни Браун - „ Казва се, че един тегел в точния момент икономисва девет и че предварителната защита е по-добра от лекуването – и по същия метод прекъсването на прерастването на пукнатини в дупки може да спести доста бъдеща работа по поддръжката. “

По-нататъшни проби на самостоятелния пътен екипаж ще оказват помощ за рационализиране на системата преди цялостното й произвеждане и ще осведомят за създаването на третото решение на Robotiz3d – по-голяма машина, наречена ARRES Ultra, която ще може да се оправи с по-големи поправки както на повърхностни пукнатини, по този начин и на изцяло развити дупки, в това число подготовка на мястото, запълване на проблематичните зони и по-късно уплътняване на повърхността за безпрепятствено покритие.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР