Независимо дали сте имали домашни любимци години наред или току-що

...
Независимо дали сте имали домашни любимци години наред или току-що
Коментари Харесай

Загуба на апетит при кучето

Независимо дали сте имали домашни любимци години наред или преди малко сте взели първото си пале, би трябвало да знаете, че загуба на вкус при кучето е обезпокоителен факт за всеки собственик. Съществуват разнообразни аргументи за безапетитие при кучетата. Важно е да се дефинира повода, с цел да се проектира най-хубавият проект за лекуване. Вижте по-долу обяснение за какво кучето не яде!

Първото нещо, което би трябвало да имате поради, е по какъв начин оценявате апетита на кучето си. Ако сте загрижени, за какво кучето не яде толкоз, колкото е напътствието на кучешката храна, която купувате, не забравяйте, че това са единствено междинни стойности. Дори изцяло здравите кучета употребяват единствено 60% до 70% от количеството, посочено на опаковката.

Когато кучето не яде, приказваме за кучешка анорексия. Това е друго от анорексия нервоза, хранително разстройство, намерено при хора. Вместо това анорексията разказва цялостно безапетитие при кучетата.

Тъй като отводът от храна при палетата може да покаже кучешко заболяване, значимо е да се потърси ветеринарна помощ, в случай че забележите промени в питателните привички на вашия любим. Особено значимо е да се реагира бързо при кучета, които нормално се хранят добре. Въпреки че множеството четириноги могат да устоят няколко дни без храна, без обилни последици, най-добре е да се справите с казуса допустимо най-рано.

Причини, заради които кучето ви отхвърля храна

Също като при хората има разнообразни аргументи, заради които кучетата могат да откажат да ядат. Ето някои от най-често срещаните:

Заболяване

Безапетитието при кучетата постоянно е симптом на болест, изключително в случай че домашният ви любим демонстрира в това време и други признаци. Въпреки че загубата на вкус при кучетата не значи безусловно съществено заболяване, навременното ветеринарно внимание е значимо, защото неразположението на животинчето може да се дължи на кучешки рак, разнообразни систематични инфекции, проблеми с черния дроб и бъбречна непълнота при кучетата.

Зъбни проблеми

Вашето куче може да не желае да яде, тъй като нещо в устата му предизвиква болежка. Проверете дали не става дума за строшен или развинтен зъб, тежък кучешки гингивит или орален израстък. При сходни подозрения следете деликатно зъбите на кучето си.

Скорошна имунизация

За благополучие, имунизациите при кучетата опазват вашият четириног другар от болести и го държат здрав и в кондиция. Въпреки че тези инжекции са избавили живота на милиони домашни любимци през последните 100 години, те от време на време имат неподходящи последствия. Повечето от тях са незначителни и къси, в това число краткотрайна загуба на вкус при кучета.

Пътуване и непозната среда

Кучетата постоянно губят вкус, когато сменят климата. Напълно е допустимо домашният ви любим да отхвърля да се храни, откакто сте го взели с вас на екскурзия или сте се преместили на друго място. Някои животни могат да получат гадене, а други да станат нервни, когато са на нови места.

Проблеми с взискателност или държание

 Кучешка храна

Някои кучета са просто придирчиви или пък не желаят да ядат, когато са обезпокоени от нещо. Това постоянно може да е друго, нападателно куче, което е в близост. Не изключено да ги смути и по-високата купа за хранене да вземем за пример. Тъй като безапетитието при кучетата може да бъде породено от заболяване, в никакъв случай не приемайте, че домашният ви любим е взискателен, без първо да проучите други благоприятни условия.

Какво да вършиме, когато кучето ви не яде

Когато правилният ви другар отхвърля да се храни в действителност е смущаващо. Затова се консултирайте с ветеринар и дружно открийте повода за казуса.

Ако загубата на вкус на кучето ви е породена от заболяване, лекарят може да предложи диета, която да дава отговор на питателните потребности на вашия домакински любим. Ако то отхвърля да яде и назначената му диетична кучешка храна, а е болно, не го оставяйте да гладува. Говорете с ветеринарния доктор за други възможности. При по-тежки случаи той може да предпише медикаменти за стимулиране на апетита, да предложи спринцовка с течна храна или да сложи тръба за хранене.

Ако пониженият вкус на другарчето ви е поведенчески проблем при кучетата, а не вследствие на здравно положение, има редица неща, които можете да извършите. Те включват кучешки лакомства като премия, хранене по скица, игри, разходка преди хранене, предоставяне на друг тип храна, смяна на мястото, където кучето се храни и други.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР