Независимо дали става дума за оптимизиране на здравето, повече енергия

...
Независимо дали става дума за оптимизиране на здравето, повече енергия
Коментари Харесай

Доверете се на сутрешната си рутина

Независимо дали става дума за усъвършенстване на здравето, повече сила и работливост или просто за по-щастливо чувство, стабилната утринна рутина е най-хубавият метод да започнете нов ден.


Задаването на звук за останалата част от деня и поредното осъществяване на набор от проведени и целенасочени действия ще окаже позитивно влияние върху разнообразни аспекти на живота ви. Последователността освен покачва увереността, само че и построява честност при спазването на здравословна утринна рутина. Както споделя известният мотивационен преподавател Мел Робинс: " Сутрешният режим е поредност от обещания, които ви вършат себе си ", написа " Гардиън ".

Най-добрите международни подкастове за здраве и личностно развиване, в които вземат участие специалисти в региона, акцентират изключителното значение на поддържането на утринна рутина и ето какво споделят те.

Първото предписание на Мел Робинс за нейните слушатели е в никакъв случай да не натискат бутона за отсрочване. Вместо това тя поучава да отброяваме от пет до едно и просто да станем, без значение какъв брой мъчително е това.

Както споделя Робинс: " Може да прекарате пет минути в правене на нещо, което не желаете да вършиме, само че през останалата част от деня ще се чувствате като милион $ ". Но най-съществената причина, заради която Робинс поучава да не се натиска бутонът " сънливост ", е, че това води до инерция по време на сън, защото тялото ви стартира различен цикъл на сън, за възобновяване от който може да са нужни четири часа.

Това значи, че вместо да се възползваме от силата, която ни е присъща при започване на деня, употребявайки бутона " сънливост ", изцяло я губим и сме сънливи.

Експерт по навиците и създател на книгата " Малки привички: Малките промени, които трансформират всичко ", Би Джей Фог споделя най-важния съгласно него табиет, който дава звук на деня, а точно да се събудим и незабавно да си кажем: " Този ден ще бъде необикновен! "

Наречете го закон за привличането или елементарен метод на мислене, само че по този начин или другояче, вместо да се опасяваме от идния ден, можем да изберем да сме признателни даже за това, че сме се събудили тази заран, и да се убедим, че даже да има провокации, денят ще бъде добър.

Един от най-важните съставни елементи за поддържане на физическото и психическото здраве е достатъчното количество сън. Неврологът от Станфорд и водещ на извънредно информативния подкаст HubermanLab Андрю Хуберман изяснява, че попадането на слънчева светлина в очите ви от пет до 10 минути незабавно след пробуждане води до конфигуриране на циркадния темп.

За задачата би трябвало да сте някъде в директен контакт със слънцето, а слънчевата светлина през прозореца или слънчевите очила няма същия резултат. Така че, без значение дали сте избрали да се разхождате рано заран или да изпиете чаша чай навън, прекарайте първите си будни моменти на слънце, с цел да инвестирате в възстановяване на съня си.

Хуберман също по този начин прибавя, че попадането на слънчева светлина в очите ви по времето на залеза също може да добави поддръжката за приемане на задоволително сън./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР