Независимо дали към момента носенето на маски е задължително или

...
Независимо дали към момента носенето на маски е задължително или
Коментари Харесай

СЗО: Перете маските на поне 60°, иначе няма смисъл!


Независимо дали все още носенето на маски е наложително или не, ето някои рекомендации, които експертите дават, с цел да сме сигурни, че сме предпазени.

На първо място, без значение каква е маската, преди слагането ѝ ръцете би трябвало да се измият със сапун или да се почистят с дезинфектант или алкохолсъдържащи кърпички. След слагането на маската докосването ѝ би трябвало да се заобикаля. Еднократните медицински маски се слагат с белия пласт към лицето и цветния пласт на открито, като покриват носа, устата и брадичката. Целта е да се сведат до най-малко пролуките сред маската и лицето. Носят се от 2 до 4 часа, като този период се съкратява, в случай че кашляте, кихате или пипате маската си с ръце. След приложимост се изхвърлят. Текстилните маски би трябвало да се носят допустимо най-кратък период.

След приложимост, преди наново носене, би трябвало да се перат при температура над 60 градуса, да се сушат в сушилня и/или да се гладят, с цел да се подсигурява дезинфекцията им. Препоръчва се говоренето при носене на маска да се сведе до най-малко, с цел да се понижи кондензацията, която понижава успеваемостта ѝ.

При събаряне на маската тя би трябвало да се хване в задната част (при връзките или ластиците), а не в предната, при лицето. Еднократните маски следва да се изхвърлят, а текстилните – да се изперат. След това ръцете би трябвало да се измият със сапун или да се почистят с дезинфектант или алкохолсъдържащи мокри кърпички.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР