Независимо дали Байерн ще удължи договора на суперзвездата си Роберт

...
Независимо дали Байерн ще удължи договора на суперзвездата си Роберт
Коментари Харесай

Байерн избра Халанд от Словения за заместник на Левандовски

Независимо дали Байерн ще удължи контракта на суперзвездата си Роберт Левандовски или не, на "Алианц Арена " към този момент се оглеждат за дълготраен заместител на полската голова машина.

Баварците са насочили взор към Ред Бул Залцбург. Австрийският клуб потвърди в последните години, че може да намира и основава страхотни футболисти, главно в нападателен проект.

Ерлинг Халанд потегли точно от "биковете ", а следващият елмаз в тима е нападателят Карим Адейеми. Байерн обаче се е насочил към различен състезател на Залцбург. Става дума за Бенямин Шешко.

За интереса на Байерн към 18-годишния таран пишат в родината му Словения. Според локалния вестник "Дело " баварците ще спорят за подписа му с Борусия Дортмунд. Твърди се, че още топ клубове имат предпочитание да се подсилят с младока.

През този сезон Шешко има 15 гола в 28 мача за Залцбург. Нападателят има контракт до лятото на 2026 година. Освобождаващата уговорка в контракта на нападателя е 15 млн. евро.

Бенямин несъмнено е забавен състезател за Байерн и заради обстоятелството, че той може да се развие доста в идващите една или две години и да замести Левандовски, когато той напусне. Дори баварците да удължат контракта на поляка, то управлението ще се опита да си обезпечи Шешко в ранен стадий, с цел да не го изпусне, както стори с Халанд, с който младият словенец към този момент е сравняван.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР