Независимо дали бързото и надеждно съхранение е от решаващо значение

...
Независимо дали бързото и надеждно съхранение е от решаващо значение
Коментари Харесай

Твърдите дискове ще останат в историята след 2028 година

Независимо дали бързото и надеждно предпазване е от решаващо значение за вас, не може да се отхвърли, че твърдите дискове са най-евтиният метод за разширение на потенциала на вашата система, само че откогато SSD дисковете станаха всеобщи, наличието на твърдите дискове в актуалните системи понижава, и наподобява, че скоро те ще останат в историята.

По-точно, последният корав диск ще бъде продаден през 2028 година и с това ще настъпи краят на ерата на магнитните устройства за предпазване, само че каква може да е повода за това? Защо след 2028 година твърдите дискове няма да могат да съществуват? Е, аргументацията на индивида, който е направил изказванието е много непредвидена.

Шон Розмарин изяснява за какво твърдите дискове скоро ще изчезнат:

В случай че се чудите, Шон Розмарин е вицепрезидент на Pure Storage. Компанията е профилирана в региона на SSD дисковете за предпазване на данни. Той стартира разсъжденията си, като декларира, че 3% от международната сила се намира в центровете за данни, а към една трета от тях са за предпазване на данни, в които няма нищо друго с изключение на въртящи се твърди дискове.

Шон Роземарин стига до същността на концепцията си като изяснява, че може да отстрани потреблението на сила с 80-90 %, като се премине към флаш памет от въртящи се твърди дискове.

Ако Шон Розмарин е прав, до 2028 година твърдите дискове ще приключат своята към 75-годишната си горда история.

Интересен факт: IBM 305 RAMDAC от 1956 година е първия комерсиално наличен компютър, работещ с корав диск.

Тази система е била снабдена с 50 24-инчови магнитни плочи. С общ потенциал за предпазване от към 5 МВ, този компютър запълвал стая с прилични размери. На този стадий твърдите дискове са станали доста по-малки и доста по-евтини.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР