Независимо че от 2021 г. процедурата за попълване на Конституционния

...
Независимо че от 2021 г. процедурата за попълване на Конституционния
Коментари Харесай

Костадинов беснее в НС: Безпрецедентно! Пред очите ни е в ход опит за конституционен преврат

Независимо че от 2021 година процедурата за попълване на Конституционния съд е забавена, в пленарна зала се работи безусловно от през днешния ден за през днешния ден. Не съм виждал в такава степен да се бърза. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, съобщи кореспондент на Novini.bg.
Процедурата е стартирана в 12 часа в Комисията по конституционни въпроси, в 13 часа се гласоподава като точка 1. Ние даже не разполагаме с поправения вид на отчета, който е гласуван на комисия. Получи се неприятна обстановка, в която обсъждаме отчет, който не е настоящ, защото настоящият не ни е раздаден. Дори не е качен на уеб страницата на Народното събрание, съобщи Костадинов.
Всичкото това бързане е показателно за нещо, за което ние неведнъж сигнализираме – че се пробват да окажат напън върху Конституционния съд, с цел да може той да вземе решение, с което да легитимира погазеното право на 604 000 българи да проведат референдум за опазване на българския лев. Има голям боязън, че Конституционният съд ще вземе решение в интерес на българското общество и на българските закони и ръководещото болшинство сега под паника се пробва да си обезпечи болшинство в Конституционния съд, което да гласоподава за погазването на Конституцията. Иначе казано, те ще се опитат посредством Конституционния съд да санират осъщественото нарушаване на Конституцията в Народното събрание, уточни водачът на „ Възраждане “.
Това се случва пред очите ни. Никога не е имало чак такова бързане. Това е невиждано. Което демонстрира, че в придвижване сега е един опит за парламентарен прелом. На това нещо би трябвало да бъде комплициран край, акцентира Костадин Костадинов.
В отговор на въпрос той уточни, че от „ Възраждане “ ще сезират Конституционния съд за измененията в Конституцията. Не ние, Венецианската комисия споделя, че тези оферти не дават отговор на българското законодателство и на българската Конституция. Това беше заметено под килима. Всичко това ужасно доста ми наподобява на упоритите кариеристични напъни на един човек от ръководещото болшинство – Христо Иванов, да стане непременно зам.-европейски прокурор. Няма друго разумно пояснение за цялото това голямо бързане, сподели още Костадинов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР