Независимият общински съветник Борис Бонев и столичният кмет Йорданка Фандъкова

...
Независимият общински съветник Борис Бонев и столичният кмет Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Бул. „Патриарх Евтимий“ ще се промени – проектът представиха Бонев и Фандъкова

Независимият общински консултант Борис Бонев и столичният кмет Йорданка Фандъкова оповестиха огромен план за възстановяване на придвижването по няколко съществени артерии в центъра на София.

На специфична конференция при парка на НДК те дружно оповестиха, че придвижването по няколко централни булеварди ще бъде преосмислено и направено по-безопасно и комфортно за всички.

Основната смяна визира бул. „ Патриарх Евтимий “, където ще бъдат обособени велоалеи и нова БУС лента. Той ще се трансформира в първия европейски бул., в който градското пространство е разпределено заслужено за всички участници в придвижването.

„ Искахме изцяло да решим казуса с напредването в тази част на центъра. Работата на парче я сменихме с повсеместен метод, по тази причина ще има усъвършенствания и по близките булеварди. Бул. „ Фритьоф Нансен “ ще стане двупосочен, с цел да може пасажерите в тролейбус 7 да пътуват бързо и без заобикаляне, само че и с цел да се улесни трафикът в дребните квартални улици.

По бул. „ Витоша “ пък ще се обособи напряко паркиране, а велосипедната алея при парка на НДК ще се смъкна на пътното платно. Вече няма да има спорове сред пешеходците и велосипедистите по един от най-натоварените тротоари в града. “ – изяснява Борис Бонев от Спаси София.

От Спаси София споделят, че в плана е помислено за всички участници в придвижването. Велосипедистите получават обвързвана мрежа от алеи в центъра, а градският превоз – нова БУС лента, която ще понижи времето за пътешестване в сектора с 50%.

Те разкриват, че ще има усъвършенствания и за пешеходците – всички пешеходни пътеки ще бъдат обезопасени със специфични колчета, които препятстват паркирането към тях и по този начин усъвършенстват видимостта. Ще има и две нови пешеходни пътеки за улеснен достъп до парка на НДК и вместо през подлеза на спирка Баба Неделя, пешеходците ще могат да пресичат бул. „ Витоша “ без слизане. За първи път в София ще бъдат направени и така наречен виенски спирки, които понижават споровете сред пасажерите в градския превоз и велосипедистите.

„ Като градски деятели от години се борим за тези усъвършенствания. Кризисната обстановка е спомагателен фактор, който принуждава градовете да работят за даване на разнообразни други възможности за напредване. Нашата цел беше да създадем безвредни и комфортни други възможности за всички участници в придвижването, без значение дали сте с кола, с градски превоз, с велосипед или пешком. Необходими са смели и поредни дейности, с цел да понижим тапите и замърсяването в София и това ще се случи единствено в случай че предоставим на софиянци тези други възможности. “ – съобщи самостоятелният общински консултант.

Активистите и кметът оповестиха, че по плана са работили от началото на годината и благодариха на проектанти и инженери. „ Няма нищо по-логично от това да работим дружно върху цели и планове, които сме дали обещание в предизборните си стратегии. Напротив, считам че опцията да се работи за положителното на София не би трябвало да се пропуща поради политическите ни разлики и това е добър сигнал.

Градът ни незабавно се нуждае от доста усъвършенствания. Надявам се този план да е единствено първата крачка в посока преобразяване на София в град за хората. Ние от Спаси София мощно имаме вяра в тази идея и продължаваме да работим интензивно в тази посока. “ – приключва изявлението си самостоятелният консултант Борис Бонев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР