Независимият експертен екип за насърчаване на расовата справедливост и равенство

...
Независимият експертен екип за насърчаване на расовата справедливост и равенство
Коментари Харесай

Външно на Китай: САЩ са модел за незачитане и нарушаване на човешките права

Независимият експертен екип за поощряване на расовата правдивост и тъждество в правоприлагането към Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида посети Съединени американски щати и прикани за усилване на отчетност върху действия, свързани с расизма и расовата дискриминация, както и за предприемане на ограничения за разрешаване на стопански и обществени проблеми на афроамериканското население.

В тази връзка представителят на китайското Министерство на външните работи Уан Уънбин съобщи, че случаите с расово стимулирано принуждение с присъединяване на полицейски чиновници в Съединени американски щати не престават да се случват непрестанно, а дискриминирането против етническите малцинства като афроамериканците се усилва.

Използването на мощ при правоприлагането и расовата дискриминация от страна на американската полиция демонстрират ясно незачитането на правото на живот и надълбоко вкоренения расизъм в страната. Това трансформира Съединени американски щати в модел за неуважение и нарушение на човешките правата, сподели още представителят, представен от радио Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР