Независим оценител е определил началната тръжна цена на държавния имот

...
Независим оценител е определил началната тръжна цена на държавния имот
Коментари Харесай

АППК за търга на държавния имот край Пловдив: Независим оценител е определил тръжната цена

Независим оценител е определил началната тръжна цена на държавния парцел в пловдивското село Брестовица, който е пуснат за продажба за цени. Това стана ясно от отговор на Агенция за обществените предприятия и надзор до TrafficNews. 
Прочетете още
Припомняме, че следващият търг за приватизация е оповестена за парцел, ситуиран до стадиона в село Брестовица. Става дума за терен от 1000 кв.м. с две здания - едноетажна със застроена повърхност от 118 кв.м. и двуетажна със застроена повърхност от 101 кв.м. издигнати върху него. Това прави почти 300 кв.м. РЗП сграден фонд. 

Цената, от която ще стартира наддаването за парцела, е 102 000 лв. без Данък добавена стойност или на цена от към 62 600 евро с Данък добавена стойност. Проверка на TrafficNews сподели, че това е много под пазарната цена на парцелите в Брестовица. 

" Във всички случаи на приватизация АППК прави приватизационна оценки. Приватизационните оценки се правят от самостоятелни оценители според Закона за самостоятелните оценители, които се избират вследствие на конкурсна процедура по реда на Наредбата за възлагане осъществяването на действия, свързани с подготовката за приватизация или със следприватизационния надзор, в това число процесуално посланичество, или на действия, свързани с функционалностите по Закона за обществените предприятия.

Приватизационните оценки се изготвят в сходство с Българските стандарти за бизнесоценяване и при съблюдаване на Наредбата за анализите на правното положение и приватизационните оценки.

Определянето на начална тръжна цена при приватизацията на неподвижен парцел - частна държавна благосъстоятелност се прави на база на направена от самостоятелен оценител приватизационна оценка при съблюдаване на описаната нагоре процедура ", обясниха от АППК. 

Те допълниха, че подобен метод е прибавен и при определянето на началната тръжна цена на парцела в Брестовица, който се води някогашна амбулатория. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР