Незаконно строителство се шири в Столипиново не само на общинска

...
Незаконно строителство се шири в Столипиново не само на общинска
Коментари Харесай

Застроиха незаконно чужди частни имоти! Ето къде

Незаконно строителство се шири в „ Столипиново ” освен на общинска земя, само че всеобщо са завзети и частни парцели. Най-фрапиращият образец е с ул. „ Шумен ”, на която десетки декари са реституирани като някогашна земеделска земя още през 90-те години. На наследниците са издадени постоянни нотариални актове и всяка година им се начисляват налози и такси.

Големият парадокс е, че години наред притежателите не могат да влязат във притежание на бащините си земи, защото те са застроени безусловно нелегално от малцинствата. Споделят, че неведнъж са желали намесата на Община Пловдив, само че молбите останали глас в пустиня. „ Три молби за подпомагане съм внесъл при кмета на общината - отговор няма. Няколко пъти се пробвах да отида в приемния му ден. Записват ме, само че в никакъв случай не ми идва редът ”, описа един от наследниците на парцел на ул. „ Шумен ” Димитър Гешев.

Кметът на „ Източен ” Николай Чунчуков твърди, че има заповеди за срутване на няколко здания на тази улица, а през предишното лято даже премахнали една от тях. „ Поискахме от притежателите да посочат границите на парцелите, тъй като те не са избрани тъкмо, защото преди време са били със статут на земеделска земя ”, изясни Чунчуков.

Истината е, че нито един кмет не желае да си навлича гнева на махалата, тръгвайки с багерите против противозаконните градежи. Едно е да сринеш малко павилионче, в което продават баници или чорапи, само че напълно друго е да събориш къща с многочислена челяд. Първо, безимотните роми, турци или българи (няма значение) би трябвало да бъдат настанени в общинско жилище, макар че съгласно Закона за устройство на територията се водят стопроцентови извършители. Това изискване е задача невъзможна, тъй като Община Пловдив няма толкоз доста свободни жилища.

Второ, обществена загадка е, че всяка власт разчита на малцинствата като на сигурен капацитет за изборите. Практиката сочи, че те вървят към урните под строй и гласоподават както им е подредено от неофициалните водачи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР