Незаконно сметище за строителни отпадъци се появи на по-малко от

...
Незаконно сметище за строителни отпадъци се появи на по-малко от
Коментари Харесай

Край водоема на Най-зеления град на България изникна незаконно сметище

Незаконно бунище за строителни боклуци се появи на по-малко от 10 метра от водоема, който зарежда Хисаря. Боклуците се стоварват от близо 3 месеца в най-високия рид на курортния град, който през 2015 година завоюва оценката " Най-зеленият град на България ", заяви Българска национална телевизия.

Преди близо два месеца Мато Джумерков качва в обществените мрежи фотография с камарите строителни боклуци. " Проблемът тук е, че това е най-главната панорама в Хисаря, от целия град се вижда, от Веригово, от Хисаря, Момина баня - всичко е като на длан ", изясни Джумерков.

Хората от околните къщи описват, че камиони идват денем и стоварват товара си на хълма. " Отпадъците са страшни, сметището е на всички места. Ако аз ида да изхвърля – ще дойдат да ме глобят, но тях няма кой ", споделя Кръстьо Вилов от Хисаря.Сметището се среща се намира единствено на няколко крачки от санитарно-охранителната зона на водоема, който зарежда цяла Хисаря.

От общината оповестиха, че след фотосите в обществените мрежи са сезирали полицията. Оказало се, че камионите са на компания, обвързвана със градежа на огромен хотел в града. Проверява се дали вложителят има наложителен контракт с компания, която да извозва строителните боклуци. " Ако компанията, която строи хотела, няма контракт с компания и непрестанно изкарва отпадъците някъде, тогава актът ще бъде комплициран на компанията, в случай че тя има контракт, ще сложим акта на компанията, с която е подписан контракт ", сподели кметът на Хисаря Пенка Ганева.Собственикът на терена с боклуците също може да бъде санкциониран, посочи кметът. Преди време профилираното строително бунище в Карлово затвори и в този момент се постанова отпадъците да се карат чак до Пловдив, което доста оскъпява процеса. Регионалната ревизия по околна среда също стартира инспекция на случая.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР