Незаконно сметище от умрели животни вдигна на крак институциите. То

...
Незаконно сметище от умрели животни вдигна на крак институциите. То
Коментари Харесай

Незаконно сметище от умрели животни до Мездра

Незаконно бунище от умрели животни подвигна на крайник институциите. То се намира край интернационалния път Е-79 наоколо до Мездра.

Международен водач алармирал кмета на мездренското село Типченица, че в Мала река край интернационалния път Е-79 са изхвърлени освен всевъзможни строителни и битови боклуци, само че и десетки чували с трупове на животни и скотски кости, а в региона се носи непоносима миризма на мърша. Кметът уведомил институциите, оповестява БТВ.

„ Тука има всевъзможни чували с биологични боклуци. Скелети от крави, хвърлени овце, още не сме го ревизирали всичкото. Явно коства пари да се изхвърли това на екарисаж, очевидно коства пари и някой си е решил, че може по този начин безсистемно да токсини хората “, разяснява кметът Типченица Георги Георгиев.

Проблемът е, че в реката е водохващането за село Типченица.

„ Ние сме на границата на екологична злополука - тук са изхвърлени тези биологични боклуци, по надолу на към 600-700 метра е нашето водохващане, тръбите са оголени в реката, и в случай че паднат камъни от строителството на пътя, който вършат, и се спукат тръбите, всичко ще отиде във водата за популацията на село Типченица “, описа управникът.

Вчера регионът е бил инспектиран от представители на Агенцията по храните. Обмисля се животинските боклуци да бъдат изгорени с мобилен инсинератор на място, с цел да се избегне нуждата от превозване. А причинителите се търсят. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР