Незаконно сметище от умрели животни вдигна на крак институциите. То

...
Незаконно сметище от умрели животни вдигна на крак институциите. То
Коментари Харесай

Откриха чували с мъртви животни край наше село

Незаконно бунище от умрели животни подвигна на крайник институциите. То се намира край интернационалния път Е-79 наоколо до Мездра.

Международен водач алармирал кмета на село Типченица, че в Мала река край пътя са изхвърлени освен строителни и битови боклуци, само че и десетки чували с трупове на животни и кости, а в региона се носи непоносима миризма на мърша. Кметът уведомил институциите.

„ Тук има всевъзможни чували с биологични боклуци. Скелети от крави, хвърлени овце, още не сме го ревизирали всичкото. Явно коства пари да се изхвърли това на екарисаж “, разяснява пред БТВ кметът на Типченица Георги Георгиев.

Проблемът е, че в реката е водохващането за село Типченица.

„ Ние сме на границата на екокатастрофа - тук са изхвърлени тези биологични боклуци, по надолу на към 600-700 метра е нашето водохващане, тръбите са оголени в реката, и в случай че паднат камъни от строителството на пътя, който вършат, и се спукат тръбите, всичко ще отиде във водата за популацията на село Типченица “, описа управникът.

Районът е бил инспектиран от представители на Агенцията по храните. Обмисля се животинските боклуци да бъдат изгорени с мобилен инсинератор на място, с цел да се избегне нуждата от превозване. Издирват се причинителите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР