Незаконният въгледобив в Перник е много сериозен проблем, който засяга

...
Незаконният въгледобив в Перник е много сериозен проблем, който засяга
Коментари Харесай

Експлоатирали ромски семейства за незаконен въгледобив в Перник

Незаконният въгледобив в Перник е доста сериозен проблем, който визира стотици фамилии и би трябвало да бъде решен допустимо най-бързо. Това сподели в студиото на Европа заран регионалният шеф на Перник Ирена Соколова.

„ Незаконният въгледобив не е просто ентусиазъм на няколко души да си вземат, да си изкопаят въглища. Това са проведени групи, проведена незаконна група, която се занимава с огромен размер нелегално добити въглища, превоза им, пласирането им по-късно в хранилища на едро. Това извънредно доста пречи на легалния бизнес. Това е метод на употреба на десетки ромски фамилии в Перник, тъй като прехранване по този метод не е прехранване, а оскърбление. Ако ромските фамилии желаят да работят, има задоволително легални способи “, сподели Ирена Соколова.

Сред най-важните планове за региона е по-бързото строителство на частта от жп линията сред България и Македония, добави Соколова. За това сигурно ще помогне и идното сключване на контракта за добросъседство сред двете прилежащи страни, който стана вероятен след сериозните старания на кабинета:

Перник е добър град за живеене, както демонстрират данните на икономическите министерства и на Института за пазарна стопанска система, изясни Ирена Соколова За да се развива той още по-добре се работи интензивно за връзка сред предприятията, образователните заведения, бюрото на труда и кметовете на обособените обитаеми места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР