Незаконна дървесина са установили лесничеите от Регионална дирекция по горите

...
Незаконна дървесина са установили лесничеите от Регионална дирекция по горите
Коментари Харесай

Незаконна дървесина, набези по горите от роми и бракониерски лов установиха инспектори

Незаконна дървесина са открили лесничеите от Регионална дирекция по горите (РДГ) - Сливен и чиновници на Изпълнителна организация по горите, оповестиха от МЗХГ.

Установената противозаконна дървесина е в обект за предпазване и търговия с дървесина в село Могилино, област Ямбол. Проверката е направена на 14 април. Тогава са открити немаркирани с контролна горска марка трупи за бичене от дървесен тип явен. Дървесината била без превозен билет, който да е вписан в електронния дневник на обекта.

Със заповед на шефа на РДГ - Сливен е наложена насилствена административна мярка, с която активността на обекта е спряна. Едновременно със заповедта е спрян и достъпът до осведомителната система на Изпълнителна организация по горите за издаване и регистриране на транспортни билети.

Същият ден, на територията на Държавно горско стопанство (ДГС) Тунджа-Ямбол, горските инспектори са хванали нарушител, който ловува отвън указаното в разрешителното за лов място. Оръжието му било заредено.

Инспекторите са съставили констативен протокол и са задържали ловния билет и разрешителното му за лов. Предстои съставянето на акт за нарушаване по Закона за лова и запазване на дивеча.

Интензивни инспекции от чиновници на РДГ-Сливен и Югоизточно държавно дружество се правят в местността " Ормана ", предизвестиха от МЗХГ.

В последните дни има зачестили нападения на лица от ромски генезис. При последното нарушаване е открита каруца натоварена с 0.70 куб. м. едра строителна дървесина от явен, немаркирана с контролна горска марка. Каруцата дружно с материалите е арестувана. Съставен е констативен протокол, който ще бъде изпратен в прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР