Незабавно възстановяване на автентичната роля на т.нар. Другарски съд и

...
Незабавно възстановяване на автентичната роля на т.нар. Другарски съд и
Коментари Харесай

Опозицията в БСП скочи: Иска другарски съд за Нинова

Незабавно възобновяване на достоверната роля на така наречен Другарски съд и разширено съвещание на пленума на Българска социалистическа партия изиска опозицията в партията в лицето на идейното течение " Социализъм XXI век " след " кървавото " писмо на някогашния основен секретар на Корнелия Нинова в министерството и нейна дясна ръка Йордан Татарски.

От него предходната седмица стана ясно, че не соцшефката, а началникът на кабинета й Калоян Методиев е този, който " коли и беси " в икономическото ведомство и е взел персонално ресора " надзор и износ на оръжията " - изключително щекотлива за алените тематика в подтекста на войната на Русия.



Татарски разкри още, че Методиев кадрува и го назова " сив кардинал " и " занаятчия на дейните мероприятия ".

" През последните шест години Българска социалистическа партия беше методично, умишлено и съзнателно разсипана и унизена. Днес Българска социалистическа партия е нелява, несоциалистическа, недемократична, неевропейска, безидейна, безидеологична, безисторична, безпаметна, популистка, властническа и диктаторска. Партия на клиентелата, на персоналния себелюбив интерес, на оцеляването и възпроизводството във властта на една жена и шепа доближени.

Днес в Българска социалистическа партия господстват посредствеността, безличието, бездарието, послушанието, страхът, мракобесието, доносите, интригите, нагаждането в диплите на конюнктурата, политическата неначетеност, свирепият остракизъм против всеки (инако)мислещ, персоналните вендети и саморазправи и – което е изключително фрапантно - поредното пречистване на Българска социалистическа партия от социалисти. Най-тревожното е, че този метод на мислене владее, деморализира и обезкуражава социалистите и всички леви хора в България ", пишат вбесени от опозицията в партията.

И настояват:

" Преди шест години Нинова беше натресена на Българска социалистическа партия. В резултат на грозна договорка и в името на персонални, користни, непознати ползи, убийствени за Българска социалистическа партия. Публичните персонажи са известни. Но зад тях има други, непублични, а зад тези други има още по-други и още по-непублични ".

А въпросите на " Социализъм XXI век " след писмото на Татарски до пленума откакто бе изпъден като мръсно пес от министерството на Нинова валят:

" Кой в действителност е „ сивият кардинал”? Кой действително диктува и дефинира политическите решения? Кой в реалност ръководи? Кой е центърът-първоизточник на самите решения?

Кой е общият мотор на „ кариерното израстване” на фамозни персони като Нинова и Методиев? И то с една задача – ликвидирането на Българска социалистическа партия като достоверна лява партия и превръщането й в котерия за безогледното изразходване на държавната власт по предписанията на подобен един подмолен властови център? Кой е кукловодът на марионетките?

Кой дефинира властовата формула, която слага на сцената подвластни лица, имитиращи политическа активност? ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР