Незабавно отваряне на търговските центрове. За това настояват от в

...
Незабавно отваряне на търговските центрове. За това настояват от в
Коментари Харесай

Незабавно отваряне на моловете и преразглеждане на мерките искат търговци

Незабавно отваряне на комерсиалните центрове. За това упорстват от в своя публична позиция.

Те показват, че поддръжката на страната по стратегиите за подкрепяне на дребни и междинни предприятия, " Запази ме ", или 10% от пониженият оборот са били извънредно ненавременни, с цел да спасят едни, извънредно незадоволителни, с цел да оказват помощ на други, или въобще не са достигнали до трети.

От Асоциацията акцентират, че секторът " Търговия на дребно " е даже по-засегнат от останалите сектори, като заведения и услуги.

" Нашите членове и комерсиалните центрове вложиха големи средства за стерилизация, персонални и хигиенични защитни средства, профилирани филтри и лампи, метаморфоза на придвижването в комерсиалните центрове, спомагателен личен състав за хигиенизиране и още куп други ограничения, надалеч оттатък изисканите по стандарт. Въпреки това посредством затварянето на моловете първи и отварянето им последни на обществеността е насаждано убеждението, че те са надали не най-опасното място в градовете, а това е спомагателна отрова за и без друго колкото да дишащия бранш ", показва се в позицията.

Търговците акцентират, че до момента секторът им е осигурявал съществена част от приходите на страната във тип на налози, такси, осигуровки и прехранване на хиляди хора и продължава да го прави, защото няма опрощаване на никаква част от въпросните налози и такси.
 Търговци на дребно желаят страната да поеме разноските и заплатите им
Търговци на дребно желаят страната да поеме разноските и заплатите им

Настояват и за разсрочване на банковите им заеми

По тази причина те упорстват за:

- Незабавно отваряне на комерсиалните центрове

- Преразглеждане на досегашните ограничения. Според сектора 10% са извънредно незадоволителни, с цел да покрият и част от настоящите разноски на бизнеса. Те припомнят, че още през ноември предходната година са упорствали страната да поеме разноските за наем, ток, вода, отопление, както и 100% от дължимите трудови хонорари на заетите лица по трудов контракт, здравните и обществените им осигуровки. Вместо това получили едвам 10% отспада на оборота.

По не могат да се употребяват чиновниците (доставчици на стока, изготвящитеграфици и т.н, счетоводители, ТРЗ), които са директно свързани с активността на магазините, само че не работят непосредствено в тях. От Асоциацията акцентират, че те остават в тежест на работодателя и за тях страната не е помислила по никакъв метод.
 Бойко Борисов не отваря заведенията за хранене и нощните клубове
Бойко Борисов не отваря заведенията за хранене и нощните клубове

Склонен е на компромис единствено за учениците

Посочва се и че има бизнеси от бранш " Търговия на дребно ", като фризьорските салони, които са останали отвън рамките на помощта, а също имат обекти в комерсиалните центрове. Засегнати са и обектите в моловете, които са останали отворени, защото спадът на оборотите им е стигнал до 90%, а те заплащат цялостни разноски за наем, без да могат да разчитат на никаква помощ. - Незабавно погашение на помощта на утвърдените търговци. Дори тези от тях, които са подали документи в първия ден от отварянето на програмата 10%, не са получили нито помощта, нито информация за това по кое време ще се случи това, акцентира се в позицията.

- Подемане на национална акция за осведомление на обществеността по отношение на " драконовите ограничения " за сигурност и стерилизация на комерсиалните центрове.
 Фонът на ковид у нас - оптимистичен, само че Ангелов остава деликатен
Фонът на ковид у нас - оптимистичен, само че Ангелов остава деликатен

Вътре в страната картината ставала шарена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР