Незабавно дисциплинарно производство за полицейско насилие от страна на районния

...
Незабавно дисциплинарно производство за полицейско насилие от страна на районния
Коментари Харесай

Разследват полицейско насилие срещу бившия кмет на Ореш

Незабавно дисциплинарно произвеждане за полицейско принуждение от страна на районния контрольор на свищовското село Ореш е формирано в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново, научи “Труд”.
Повод за инспекцията против Велизар Генчев е абсурден клип в обществените мрежи за нанесен побой на някогашния кмет на свищовското село Петър Йозов Петров, изработен от него. Според някогашния властник, той е бил грубо пребит в кметството на селото на 27 февруари в 11.40 часа.

Петър Йозов Петров твърди, че насилието било осъществено от служителя на реда Велизар Генчев със съдействието на кмета на селото Любомир Иронов. После Петров бил откаран с кола за спешна помощ в спешна помощ Свищов, където откакто му направиха фотоси на главата, бил задържан с сложени белезници и макар волята му отведен в полицията и арестуван до 24 часа в ареста на Павликени. На идващия ден бил освободен, а против него било формирано досъдебно произвеждане за заличаване и разваляне на техника и отвод да извърши полицейско предписание. Заедно с него бил задържан и 27-годишният му наследник Йордан, който му се притекъл на помощ. За същия случай полицията заяви малко, че татко и наследник са били арестувани след скандал при полицейския контрольор в кметството.

“Все още съм в болничното заведение в Плевен, имам синини, отоци, контузии в бъбреците, на китката, главата и краката. Когато ме изпишат, със сина ми завеждаме каузи за всичко, което ни се случи. От години пиша сигнали за злоупотреби с държавни пари, само че не ми се обръща внимание. Сега съм написал до основния прокурор “,каза 58-годишният Петров, който е управлявал от 1999 до 2007 година, а по-късно до 2011 година е бил общински консултант.

В злощастния ден Петров бил извикан при кварталния контрольор в постройката на кметството в Ореш, с цел да даде пояснения по прокурорско разпореждане. Трябвало да подпише протокол, че повече няма да написа тъжби и клюки против настоящия кмет Любомир Иронов. Петров изискал да види какво е написал прокурорът, само че му било отказано и тогава му налетял полицейският контрольор. През това време се бил присъединил на запис мобилният телефон, откакто го потърсила жена му. Записът Петров дефинира като „ Божа работа! “,а на него има гласове без лица, които си крещят взаимно. След като отказал да подписва нещо, което не може да прочете, и бил атакуван, някогашният кмет почнал да крещи и съумял да избяга от постройката,пред която го чакал синът му.

Настоящият кмет ръководи Ореш към този момент три мандата. През тези години неговият предходник непрекъснато пишел тъжби и сигнали защо ли не и го клеветял. Накрая той също написал до прокуратурата в Свищов, че Петров го клюки и помолил този тормоз да престане.

„ Няма да разясня всъщност спора, тъй като върви следствие. Ще кажа единствено,че този човек написа тъжби против мен 10 години! “, бе сбит Любомир Иронов.

Според полицейски източници нароченият за хулиган контрольор Велизар Генчев отговоря за няколко села в общината и досега не е бил нито наказван, нито против него е водено сходно следствие. По време на абсурда, той е бил атакуван от Петров, който потрошил техника в стаята на кварталния и преднамерено крещял в телефона си, че го бият. Едва след спора сред Петров и кварталния бил извикан и кметът Иронов от своята стая, който също попаднал в клипа, пуснат в обществените мрежи от няколко дни.

От прокуратурата в Свищов пък са безапелационни, че всички тъжби се ревизират и при данни за закононарушения ще бъде формирано досъдебно произвеждане.

„ Петър Йозов Петров лъже, че е обичай. В донос до основния прокурор е набедил кметове на села, че са проведена незаконна група, а мен ме е нарекъл началник на мафията. Подготвяме материали и ще сезираме за това прокуратурата. Някой хора си мислят, че би трябвало да са цялостен живот кметове. От всички тъжби и сигнали, свързани със злоупотреби в общината, нито едно изказване на Петър Йозов Петров не е било правилно! “, безапелационен е кметът на Свищов Генчо Генчев.

снимки-архив
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР