Незабавни действия на спецчасти, полиция и жандармерия са предотвратили организирано

...
Незабавни действия на спецчасти, полиция и жандармерия са предотвратили организирано
Коментари Харесай

Спецчасти и жандармерия спряха мешере в Горна Оряховица

Незабавни дейности на спецчасти, полиция и жандармерия са предотвратили проведено мешере сред две семейства от Горна Оряховица и Русе.

То е трябвало да се състои в Горна Оряховица, само че разрастването на спора е било предотвратено, съобщи организация " Фокус ".

Сигнал за плануваното в кв. " Калтинец " мешере е получен през днешния ден по обяд в полицията. Незабавно сигналът е бил отвеян към Областната дирекция във Велико Търново.

Органите на реда са разположили постове от полиция, жандармерия и профилираните полицейски елементи, чиновници на районното ръководство и на прилежащите структури на регионалната дирекция на входа на Горна Оряховица. В резултат на това насочилите се към Горна Оряховица над 30 автомобила от Русе не са били позволени да влязат в града и е предотвратено разгръщане на възможен сериозен спор.

В колите е имало към 50-инадуши. Те саотведени в полицейското ръководство за предоставяне на сведения, формирани са им предупредителни протоколи.

Жителите от Горна Оряховица, взели участие в разпрата, които също ще бъдат разпитани.У един от тях е открит и конфискуван автомат. Притежателят му е арестуван за 24 часа. По случая е формирана кореспонденция. Организирано е полицейско наличие в проблематичните квартали на Горна Оряховица до отпадане на нуждата.

Мешерето е обичайната правораздавателна процедура в някои ромски общности. Състои се от членове на общността и съставлява самобитен арбитражен съд, призован по съответен мотив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР