Неяснотите пред Григор Димитров бяха много сериозни преди началото на

...
Неяснотите пред Григор Димитров бяха много сериозни преди началото на
Коментари Харесай

Безупречен: Григор Димитров започна на US Open с изразителна победа и общо 23 аса!

Неяснотите пред Григор Димитров бяха доста съществени преди началото на US Open, откакто той не можа да запише поредни победи на нито един от подготвителните шампионати на твърди кортове, а също така получи физическо неразположение по време на откриващия си дуел от Уинстън Сейлъм против Доминик Тийм и трябваше да се откаже от конкуренцията. Първата ни ракета обаче очевидно се е възстановил незабавно от случилото се и през днешния ден сподели напълно друго лице на корта, отстранявайки безпроблемно локалния представител Стив Джонсън на старта в Ню Йорк.

Бившият полуфиналист в конкуренцията сервираше на необикновено високо ниво и записа цели 23 аса в хода на дуела, които му дадоха нужната сигурност в хода на срещата и той не позволи нито един пробив. Българинът не изпусна самодейността нито за момент, надделявайки с безапелационното 6:3 6:2 6:2 за малко над час и половина прекарано време на корта. В идващия кръг родният ни представител ще премери сили с един всред американеца Брендън Накашима и квалификанта Павел Котов.

Димитров стартира на доста високи обороти през цялото време и още в четвъртия гейм имаше точка за пробив, откакто пласира страховит минаващ удар от бекхенд. Последва страхотна акция към мрежата, която даде преднина от 3:1 в интерес на хасковлията, а той поддържаше задатъка си до последно и затвори частта с три следващи неспасяеми начални удара.

Вторият сет не предложи някаква по-особена конспирация, тъй като по-високоранкираният тенисист усилваше натиска към неуверения бекхенд на Джонсън и дочакваше следващата грешката от другата страна на мрежата. Непоставеният състезател беше заставен непрестанно да бяга на мощния си форхенд в опит да отстрани слабия си удар от приложимост, но международният номер 19 се защитаваше безупречно и в един миг имаше четири пъти по-малко позволени грешки от съперници си, което му разреши да осъществя нови два брейка и да се приближи единствено на една част от крайния триумф.

Григор не понижи темпото и в третия сет, където американецът загуби още откриващото си подаване и оттова насетне значително загуби религия в личните си благоприятни условия. Нашият съотечественик пък действаше с голяма доза ентусиазъм и мъчно можеше да сбърка отиграване, поздравявайки се с една от най-изразителните си победи от началото на годината.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР