Неврохирургът проф. Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ-СДС да състави

...
Неврохирургът проф. Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ-СДС да състави
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Неврохирург ще оперира българската демокрация

Неврохирургът проф. Николай Габровски е претендентът на ГЕРБ-СДС да сформира държавно управление с първия мандат, връчен през днешния ден от президента Румен Радев. Ще успее ли международно признатият потенциал в медицината, неоцапан от политически пристрастия, да " смени чипа " на партиите в Народното събрание? На такива въпроси Жан-Клод Юнкер, някогашният ръководител на Европейската комисия, отговаряше: " Ще забележим аутопсията ". Според болшинството песимистично настроени наблюдаващи задачата на " рулетката " не е да се сформира кабинет, а да се уточни безапелационен провинен за петите подред избори - евентуално през пролетта. Да отхвърлиш претендент като проф. Габровски, значи да понесеш морална вреда, евентуално са пресметнали в ГЕРБ.

Иначе кроткият ни длъжностен министър председател Гълъб Донев през днешния ден заприказва като ястреб. Ако Австрия и Нидерландия отново спрат България за Шенген, нейното държавно управление е готово за ответни ограничения. Във Виена, Хага и Брюксел тръпнат в обезпокоително очакване. Но още могат да избегнат суровото отмъщение на София, в случай че " надделее здравият разсъдък ", сподели Донев. Вътрешните министри от страните членки на Шенгенската зона би трябвало да вземат решението си в четвъртък.

А Владимир Путин да не види нещо. Като един Бойко Борисов подкара собственоръчно лимузина по Кримския мост. Разговаря с виновни лица и служащи, които го поправят след детонацията. Освен че президентът не се опасява да слезе измежду народа (когото подложи на мобилизация), фрагментите демонстрират ясно кой държи кормилото в Русия и че тя няма никакво желание да си върви от Крим.

Коалицията " Мутри вън " се разпада в люти взаимни обвинявания. Президентът Румен Радев призна, че е сбъркал, доверявайки се на Кирил Петков и Асен Василев и ги назова " шарлатани ". Отхвърли изказванията им, че постоянно се срещал с ГЕРБ.

От " Продължаваме промяната " сезираха ДАНС за престъпления, свързани с лабораторията за хигиеничен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Служебният министър на земеделието Явор Гечев отхвърли всичките им изказвания като лъжливи и уволни новия шеф на Българската организация по сигурност на храните. 

Още по темата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР