Невиждано скъпа елха втрещи купувачите пред известен столичен хипермаркет. Коледното

...
Невиждано скъпа елха втрещи купувачите пред известен столичен хипермаркет. Коледното
Коментари Харесай

Бедни ли? Баровците цакат по 1 000 лева за коледно дръвче

Невиждано скъпа елха втрещи купувачите пред прочут столичен хипермаркет. Коледното дръвче коства 1000 лв. и е от сорта Кавказка ела, оповестява Флагман бг.

Скъпоценното иглолистно е високо близо 10 метра и наподобява в действителност доста ефектно. По-ниските дръвчета от този вид вървят по 300-400 лв..

Особено рядко и атрактивно го вършат двата цвята, които го разполовяват - от половината си до върха елата е тъмнозелена, а надолу - сребриста.

Тази елха е подобаваща за декорация на огромни здания или за улична декорация, само че търговци описват, че заможни столичани налитат да купуват най-скъпото дърво, с цел да се изфукат с ефектна декорация вкъщи.

Страховитата цена обаче не стресна баровците и търговецът е удовлетворен, че за седмица е съумял да продаде три елхи.

Тузарите, броили хилядарка за елха са ги взели за у дома, описа продавачът.

Иначе междинната цена на не изключително високо дръвче - към метър и малко - елементарен смърч, върви по 40-80 лв..

Има и по-евтин вид - празнично дръвче за 35-40 лв., само че скромната цена е напълно оправдана - клонките са единствено няколко и дръвчетата наподобяват опоскани и мизерни.„ Цената на елхите не се дефинира толкоз по размера, колкото от сорта.

По принцип смърчът е най-евтин. Но хората въпреки всичко купуват”, изясни продавачът на елхи, който всяка година сполучливо продава стотици коледни дръвчета на същото място.

Естествено, по-претенциозните клиенти избират сребърните дръвчета, които са изключително ефектни даже без никаква декорация.

Сребърният смърч върви по 100-200 лв. според от височината. Особено фешън е сортът конколорка, който по принцип е измежду най-ефектните, поради цвета и доста кичестите клони, те са рекламирани доста интензивно от търговците на коледни дръвчета. На места в столицата оферират и така наречен американска елха и канадски смърч.

Второто е доста красиво и даже има естествени дребни шишарки по клончетата си, което го прави неповторимо.

Дори междинното дръвче от този вид коства към 120-150 лв., а огромното – 200. Американската елха пък е доста кичеста и необикновено издръжлива.

Тъкмо поради много неприятните цени на живите елхи, междинният българин избира да си купува пластмасови или силиконови елхи, които от време на време наподобяват по-добре от същинските.

Средният размер изкуствена елха, която е китайско произвеждане, по хипермаркетите върви по 20- 30 лв..

Естествено, този коледен аксесоар не наподобява на същинско дърво, само че откакто се украси охолно, наподобяват добре.

По-скъпо вървят сребристите и бели елхички с по-голяма височина. Тези, които са по-добра направа стигат до цена 80-ина лв.. Те са доста добра реплика на същински бор и единствено от близко се схваща, че дървото е изкуствено.

Напоследък пластмасовите и силиконови елхи се продават със шишарки по клончетата, а някои вървят и с топки и гирлянди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР