Невиждани досега есета на известния фентъзи писател Дж. Р. Р.

...
Невиждани досега есета на известния фентъзи писател Дж. Р. Р.
Коментари Харесай

Публикуват невиждани есета на Дж. Р. Р. Толкин

Невиждани до момента есета на известния фентъзи публицист Дж. Р. Р. Толкин ще бъде оповестени за първи път през 2021-а, написа " Гардиън ". Текстовете са за измислената Средна земя, където се развива действието на класиката в жанра " Властелинът на пръстените ".

Новата сбирка от текстове е предоставена за издаване от фонда на Толкин и ще се споделя " Особености на Средната земя ", като се чака да бъде оповестена през юни, съобщи Би Ти Ви. Издателството, което се наема със задачата е същото, разгласило текстове като " Децата на Хурин ", " Берен и Лутиен "  и " Падението на Гондолин "  – все текстове на Толкин, които по този начин и не са стигали до неговите фенове. Според редакторите есетата обгръщат обширна тема. В тях Толкин написа с огромни детайлности за елфическата безсмъртност и прераждане, боговете на Средната земя, география на Гондор и земите с чудовища на Нуменор.

Първата книга на Толкин, която се развива в Средната земя е романът за Билбо Бегинс – " Хобит ", следван от сагата " Властелинът на пръстените ". Според редактора на издателството Крис Смит Толкин е траял да написа за обичаната си Средна земя до края на живота си.

" За него междинната земя е част от един голям свят, който би трябвало да се изследва. В тези текстове Толкин разкрива въображаемите си пътешествия из Средната земя, с помощта на които е разбирал по-добре личното си създание ", разяснява Смит.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР