Невиждана стихия удари България. Ураганен вятър вилнее в цялата страна.Силният

...
Невиждана стихия удари България. Ураганен вятър вилнее в цялата страна.Силният
Коментари Харесай

Невиждана стихия. Ураган вилнее в цяла България

Невиждана буря удари България. Ураганен вятър вилнее в цялата страна.

Силният вятър в София изкорени бор в кв. " Казичене " на ул. " Никола Петков ". Аварийното звено към Столичната община е получило общо 8 сигнала тази заран. Три към този момент са обработени, в това число и падналия на пътя бор.
-->
В Пазарджик поривите напразно предизвикаха голям брой вреди на разнообразни места в града. Сигнали са подаден за паднали дървета и клони, оповестява Българска национална телевизия.

В един от случаите дърво падна върху три автомобила. За благополучие, при случая са нанесени единствено материални вреди.

В последното денонощие екипите на пожарната са се отзовали на близо 20 сигнала за зародили произшествия.

Два от тях са за надвиснали ламарини от здания в регионалния град. В обществените мрежи бяха публикувани и фотоси на железна структура на гараж, който е изместен от мощния вятър. Предупреждението за рисково време в Пазарджик остава в действие и на следващия ден.

Дърво е паднала върху 62-годишен мъж в Пловдив. Човекът е получил контузия на главата и фрактура на подбедрицата. Екип на " Спешна помощ " е оказал първа помощ на потърпевшия и го е откарал в болница, заяви за " Фокус " шефът на ЦСМП - Пловдив доктор Иван Стойнов.

Инцидентът е станал към 11.30 ч. на ул. " Петър Шилев " в кв. " Кършияка ". Мъжът е вървял по тротоара, когато върху него се стоварило дървото, пречупено от мощния вятър. Очевидци извикали кола за спешна помощ.  " Пострадалият не е губил схващане. Откаран е в незабавното поделение на УМБАЛ " Свети Георги " и към този момент е приет в болница " - добави доктор Стойнов.

Вятърът сътвори проблеми и във Врачанско, написа BulNews. Стихията е повалила две огромни дървета на пътя сред Враца и Оряхово.Едното е паднало в региона, известен като Мара Врачанка, близо до село Борован. Второто е легнало на пътя преди баира при село Липница, в посока Оряхово.

Заради повалените дървета трафикът в тези сектори бе усложнен.

В Козлодуй има няколко сигнала за паднали дървета, а стихията е съборила цяла беседка в атомния град.

Жители сигнализират за повалени дървета и отчупени клони на разнообразни места. Едно голямо дърво е паднало по пътя за пристанището, само че към този момент е нарязано и след него е почистено. Друго пък се стоварило на улица “Васил Априлов “, има провали, защото е блъснало електропроводите.

Беседка в зелена повърхност безусловно е подхвърлена като кибритена кутийка от мощните пориви.

Вятърът мести и кошчета за боклук пред жилищните блокове.

Силният вятър в Хасково пречупи билборд на кръстовището до Автогарата. При случая няма потърпевши и материални вреди, написа haskovo.live.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР