Невиждана досега чистка в МВР започва вътрешният министър в правителството

...
Невиждана досега чистка в МВР започва вътрешният министър в правителството
Коментари Харесай

Министър Калин Стоянов започна невиждана досега чистка в МВР, гони 11 областни директори

Невиждана до момента чистка в Министерство на вътрешните работи стартира вътрешният министър в държавното управление на акад. Денков

 

Директори на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи са били извикани на среща с вътрешния министър Калин Стоянов и са били помолени да изоставен.

Тази заран 11 шефове са били извикани в постройката на ул. „ 6-ти септември ”. Било им е препоръчано да освободят постовете си. На тези, които желали да останат в системата, им било препоръчано да бъдат преназначени на 3-4 степени по-ниско равнище в системата на Министерство на вътрешните работи. Другият вид бил да изоставен по лично предпочитание.

 

Става дума за шефовете на регионалните дирекции на полицията в Бургас, Варна, Добрич, Габрово, Ловеч, Плевен, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Търговище и Враца.


От вътрешното ведомство потвърдиха, че на регионални шефове е било препоръчано да освободят постовете си.

 

Решението за това било въз основата на разбор на работата им досега и било за сполучливото осъществяване целите на Министерство на вътрешните работи.

 

Досега министърът не бе правил доста промени. Той назначи шеф на ГДБОП, само че постът бе незает, защото преди да стане министър точно Стоянов бе антимафиот номер 1.

Промяна имаше и в управлението на Столична дирекция на вътрешните работи откакто Калоян Милтенов самичък напусна. Така на стола застана Любомир Николов. Милтенов пък към този момент е зам. шеф на Националната полиция на мястото на Борислав Муеров, който оглави Автомобилната администрация.

Стоянов обаче смени шефа на полицията в Кюстендил и изиска и получи оставката на Васил Костадинов, който оглавяваше полицията в Пловдив.

 

На 3 август със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Васил Костадинов бе отхвърлен от поста поради напрежението в село Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов и митингите на хората там.

 

Първоначално Стоянов изиска оставката на Костадинов, само че откакто шефът на МВР-Пловдив отхвърли, бе отхвърлен.

Костадинов не е уволнен от системата на Министерство на вътрешните работи, а ще заеме друга служба към Звеното за подкрепяне на министъра на вътрешните работи.

 

В момента министър Калин Славов организира срещи с фрагментите, които ще бъдат пренасочени към други позиции. 

 

След приключавнето на всички срещи от министерството ще оповестят информация за рокадите, които се вършат след разбор в министерството с оглед осъществяване на главните му цели - повишение на пътната сигурност, противопоставяне на престъпността в дребните обитаеми места, битка с трафика на опиати и справяне с миграционния напън.

 

Очаквайте детайлности

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР