Невиждан хаос е настъпил в част от големите избирателни секции

...
Невиждан хаос е настъпил в част от големите избирателни секции
Коментари Харесай

Скандал и хаос в Бургас: Председатели и секретари не се явиха на работа в изборните секции

Невиждан безпорядък е настъпил в част от огромните изборни секции в бургаския ж.к. “Меден рудник “, където през днешния ден правото си на глас би трябвало да упражнят няколко хиляди бургазлии, заяви "Флагман ".

Оказало се, че за началото на изборния ден не са пристигнали най-важните лица – ръководителят и секретарят, които имат вменени отговорности и ясни отговорности. Те не просто са закъснели, а до този миг по този начин и не са се явили на работа.

Това е основало сериозна блъсканица, тъй като заемащите тези позиции са натоварени със съществени отговорности – да подсигуряват за законността на протичането на вота, да управляват работата на секционната изборна комисия и да я съставляват пред Районната изборна комисия в Бургас тази вечер.
Интересната наклонност е, че отсъстващите са от една съществена политическа мощ.
„ Решихме казуса. До 9 часа комисиите бяха преструктурирани, нито една от тях не е почнала работа по-късно. Щом имат кворум от членове – отварят “, заключи ръководителят на РИК Бургас Елка Стоянова.

В днешния ден изборните секции в област Бургас са 742, а броят на гласоподавателите за региона е 357 735 души. 191 са секциите, в които има опция за машинно гласоподаване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР