Невероятно полезни, пълни с антиоксиданти и витамини – това са

...
Невероятно полезни, пълни с антиоксиданти и витамини – това са
Коментари Харесай

Какво ще се случи с вас ако ядете редовно ЧЕРВЕНИ боровинки

Невероятно потребни, цялостни с антиоксиданти и витамини – това са алените боровинки. Не доста хора обаче ги избират в менюто си поради леко киселия усет. Те са извънредно потребни за здравето на целия организъм. Полезни са за положителното храносмилането и красивата кожа. Те съдържат субстанции с противовъзпалително деяние, на които се дължи антиоксидантното им свойство.

Този плод е известен със своето потребно деяние при инфекциите и възпаленията на пикочните пътища. Те пречат на бактериите да се закрепват за лигавицата на пикочните пътища и по този начин пазят от инфекции. За битката с тях оказват помощ и антиоксидантите, които се борят против бактериите и микробите.

В състава на алените боровинки ще откриете витамини Е, С, К и А, както и потребни полифеноли и фибри. Те имат ниско наличие на калории – в 100 г ще откриете единствено 44 калории. Заради това тези плодчета са потребни за хубостта и цялостното здраве.

Възползвайте и от питателните качества на алените боровинки, приготвяйки си здравословно смути срещу запек и за елементарно храносмилане. За задачата ще би трябвало да смесите половин чаша боровинки с една чаша кисело мляко. Добавете 1-2 с.л. ленено семе и 2 и ½ с.л. протеин на прахуляк. Смесете напитката, богата на омега-3 мастни киселини и фибри, в блендер. Изпийте откакто я приготвите.

Прекрасен скраб за тяло също може да приготвите с плода. Той работи като ексфолиант, предизвиква регенерацията на клетките. Пасирайте половин чаша червени боровинки. Разтопете на водна баня половин чаша кокосово масло. Добавете чаша и половина захар и 1 ч.л. мед. Разбъркайте, прибавете боровинките и сипете в стъклено бурканче. Ползвайте готовия скраб за тяло 2-3 пъти в седмицата.
Неутрализирайте мазната храна с алена боровинка
Червената боровинка има свойството да обезврежда мазнините, които нездравословната храна съдържа, и по този метод не разрешава трупанет...
Прочети повече
Може да употребявате вода за уста с червени боровинки. Техните свойства за потребни за устната хигиена, защищават венците и зъбите. Смесете ¾ ч.ч. вода с ¼ ч.ч. сок от червени боровинки. Добавете 1 с.л. сода бикарбонат и разбъркайте. Използвайте приготвената вода за уста три пъти на ден.

Ако имате проблеми със скалпа и изпитвате противен сърбеж, намалете лющенето и сърбежа с маска с червени боровинки. За нея ще би трябвало да смесите чаша сок от червени боровинки с ¼ ч.ч. вода. Добавете и ¼ ч.ч. хамамелис. Разбъркайте, сложете в бутилка със спрей и напръскайте скалпа си. Увийте косата с забрадка и оставете за през нощта.

Хидратиращо масло за тяло с тяхно присъединяване може да възвърне мекотата на кожата, да я овлажни и направи по-красива и здрава. За задачата разтопете половин чаша кокосово масло на водна баня. Свалете от печката и прибавете ¼ ч.ч. сок от боровинки. Оставете за половин час в ледник да изстине. Разбийте за пет минути с миксер и сложете в стъклено бурканче.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР