Невероятният рейд на Хуан Мартин дел Потро във втората част

...
Невероятният рейд на Хуан Мартин дел Потро във втората част
Коментари Харесай

Невероятният рейд на Дел Потро го изведе до финал в Базел

Невероятният рейд на Хуан Мартин дел Потро във втората част на сезона продължава с класиране на финала на мощния тенис шампионат от сериите АТР500 в Базел. Кулата от Тандил съкруши с 6:4, 6:4 Марин Чилич и ще спори вероятно за второ следващо отличие в сбирката си през актуалната акция, откакто сграбчи първа купа за 2017-а в Стокхолм предходната седмица с победа на финала над Григор Димитров. Той към този момент има 18 победи в последните си 21 мача в международния тур.

18 victorias en los últimos 21 partidos: Juan Martín del Potro es finalista de #Basilea. https://t.co/qCwYuAFMap pic.twitter.com/l4GMOTTi0Q
— Match Tenis (@MatchTenis) October 28, 2017
Аржентинският занаятчия на форхенда се нуждаеше от час и 39 минути, с цел да подчини финалиста от “Уимбълдън” и международен номер 4 Чилич. Очаквано в разногласието посред им основна бе успеваемостта на сервис, като Дел Потро имаше преимущество с 64:42 %, 76% против 64% вкарано първо подаване и 50% против 45% второ. И в двата сета сюжетът бе еднакъв - аржентинецът правеше първи пробив, като в първата част не можа да затвърди, само че направи нов брейк за 5:4 и след това се възползва още от първия си сетбол. Чилич загуби още първия си сервис-гейм във втория сет, след което направи пробив за 3:3, само че не можа да затвърди и в 10-ия гейм пропусна късмет за нов брейк. Дел Потро показва безупречни нерви и освен отрази брейк-бола, само че и две точки по-късно към този момент празнуваше една от най-престижните си победи през 2017 година.

Hear him ROAR @delpotrojuan beats Cilic 6-4 6-4 to move into Basel final.#swissindoors pic.twitter.com/9oX1aOF4qC
— Tennis TV (@TennisTV) October 28, 2017
За следващ път през този сезон Дел Потро наподобява физически претрупан по пътя си към полуфинал/финал, само че по-късно съумява да катализира формата си на корта и да скрие умората. Кулата от Тандил ще се изкачи на 13-о място в международната класация (сега е 16-и) при победа на финала над Роджър Федерер или Давид Гофен.

Octubre 2017 #DelPotro
R2 en Beijing
SF en Shanghai
en Estocolmo
F o en Basilea pic.twitter.com/0wK5uoiqEt
— BATennis (@BATennisCom) October 28, 2017
Вероятно по-важно за аржентинеца е, че той събира 2425 точки през 2017 година и се изкачва на 13-а позиция в класацията “Надпреварата за Лондон”, съгласно която ще бъдат избрани участниците във Финалите на АТР. Рафаел Надал, Роджър Федерер, Александър Зверев, Доминик Тийм, Марин Чилич и Григор Димитров към този момент са сигурни участници, а Давид Гофен с 2895 точки към този момент е седми, до момента в който осмият Пабло Кареньо-Буста е с 2615 и в случай че Дел Потро победи в Базел, ще го изпревари, събирайки 2635.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР