Невероятните 554 наказателни минути са присъдени от реферите след края

...
Невероятните 554 наказателни минути са присъдени от реферите след края
Коментари Харесай

554 наказателни минути в мач от Световното първенство за жени в дивизия 3 с участието на България

Невероятните 554 наказателни минути са присъдени от реферите след края на хокейната среща сред Румъния и България в дивизия 3 на Световното състезание за дами. Срещата се състоя късно нощес в Брашов и беше пряк спор за 4-ото място в групата. Но след края на мача дамите от двете страни стартират всеобщ пердах, който приключва в последна сметка с 265 наказателни минути за румънския състав и 289 за българките. За румънките има и утежняващо наказване, защото те са нападнали да бият и съдиите.

Сайтът danslescoulisses.com, който в детайли разказва ексцесиите, чака съществени санкции за участничките в багра, както по всяка възможност и за федерациите. Интересно е какво предизвика такова принуждение, като за момента няма публична информация какво е отключило експанзията.

Мачът приключи 2:10 за румънките, като при започване на третата част беше 2:3. Явно проблемите са ескалирали до прекаленост в последните минута и половина, които се играха над 10 минути. След финалната сирена обаче избухна общо меле и всички хокеистки започнаха крепко да се бият. Дори вратарките стигнаха до удари и съгласно разпоредбите на Международната федерация по хокей на лед (IIHF), бяха наложени тежки санкции. Общо 554 наказателни минути бяха дадени от притиснатите от обстановката съдии и делегатски уред. В този шампионат за пердах се дават 25 минути наказване. 19 играчи получиха такова наказване след мача, което изяснява огромния брой наказателни минути.

От българския тим глобите бяха наложени на Симона Аспарухова, Поля Петрова, Анна Евстатиева, Жасмин Димитрова, Стефани Байкушева, Михаела Крумова, вратарката Петя Симеонова и Севгин Чобан.

Емоциите почнали да ескалират още през втората третина, когато бяха дадени две огромни санкции, едното от които за 25 минути на българската голмайсторка Мария Руневска. Другото е на капитанката ни Стефани Стоянова, която е блъснала със стик Ана Барбул от Румъния.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР