Невероятни хонорари от по над 100 хиляди лв. на месец

...
Невероятни хонорари от по над 100 хиляди лв. на месец
Коментари Харесай

Родните чалгаджийки с баснословни хонорари

Невероятни възнаграждения от по над 100 хиляди лева на месец заработват някои от родните чалга певици в разгара на лятото, написа „ България Днес “.

Младите попълнения в родния поп фолк са най-слушаните сега, като участията им варират от 25 до рекордните 31 пъти на месец. Старите имена в сектора ги приближават по ангажираност, само че поради по-високите възнаграждения , с лекост изкарват двойно повече пари.

Фолк певицата Лидия, да вземем за пример, е същински рекордьор - за юли тя е ангажирана за нечовешките 31 участия, или приблизително по едно дневно без отмора. Блондинката от Бургас въпреки всичко има дни, в които няма да работи, само че това ще е за сметка на двойните изяви. Така да вземем за пример предходната седмица Лидия пя в една и съща нощ първо в заведение в Созопол, а по-късно дискотека в Приморско. От понеделник 18 юли, до последния ден на месеца дивата има задължения безусловно всеки денонощно.

Другата млада вяра - Данна, впечатлява с 22 участия през юли, като още веднъж някоя вечер ще се изявява на две места. Малко по-слабо натоварена е Ариа. Сексапилната певица може да се похвали с едвам 15-ина участия, само че и тези изяви ще ѝ донесат солидни финансови приходи.

Младата армия на поп фолка най-често се разписва за сред 3 и 5 хиляди лева на изява в нощно заведение, като някои понатрупали повече известност си разрешават да вдигнат хонорара с още хилядарка. Така хипотетичните калкулации демонстрират, че младите реализатори изкарват 100-150 хиляди лева на месец.

От старите кучета Преслава изпъква с 25 участия на месец, като нейният хонорар от 9000 лева изчислен за месец, надвишава сумата от 200 хиляди лева, сочат грубите сметки. В общата калкулация на изкараните пари не влизат частните празненства - сватби рождени дни, като там певиците пеят за двоен хонорар. Големият бонус от такива участия са бакшишите, които мъчно могат да бъдат декларирани пред страната. Изпълнителки описват, че доста постоянно бакшишите са много повече от контрактувания хонорар за два-три часа пеене на персоналния празник.
   
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР