Неваксинираните ще имат проблем тази есен. Това заяви проф. д-р

...
Неваксинираните ще имат проблем тази есен. Това заяви проф. д-р
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Неваксинираните ще имат проблем тази есен

Неваксинираните ще имат проблем тази есен. Това съобщи проф. доктор Тодор Кантарджиев, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и сегашен съветник по имунизирането в Столичната община.

Той насочи рецензия към спорните сигнали на Министерството на здравеопазването (МЗ) и недобрата имунизационна акция. Пред Nova Кантарджиев сподели, че „ не вижда кой ще излезе пред хората и ще им изясни какво би трябвало да се направи “. Според него обаче би трябвало да се работи поредно.

„ Излиза президентът на Франция, канцлерът на Германия, президентът на Съединени американски щати излизат и споделят какво би трябвало да се прави. Тези неща би трябвало да се вършат от престижи, а не от такива, които единствено знаят да подлагат на критика. Дано Господ оказва помощ на България! “, разяснява той.

Специалистът обърна внимание, че 11 области са с над 100 болни на 14-дневна база.

Той дефинира като „ доста грозно “ решението на Министерство на здравеопазването да опровергае думите на шефа на Столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев, който разгласи, че в София би трябвало да се вземат по-сериозни ограничения, аргументирайки се с растежа на болни.

„ В деня, когато той сподели, че би трябвало да се вземат ограничения, имаше 99.8 болни на 14-дневна база. За деня, за който той говореше заболелите бяха 107 “, изясни Кантарджиев.

И уточни, че най-голямо разпространяване на ковид има в Бургас.

Проф. Кантарджиев предвижда удвояване броя на случаите до края на месеца. За петък, 13-и, са регистрирани малко над 1000 случая. Той акцентира, че четвъртата вълна визира по-младите хора, което е един от индикаторите за „ надигане на епидемиологична вълна “.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР