"Неуверени са първите стъпки на правителството, нужна повече информация от

...
"Неуверени са първите стъпки на правителството, нужна повече информация от
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Не подкрепям действията на Бойко Рашков, но ги разбирам


"Неуверени са първите стъпки на държавното управление, нужна повече информация от всеки един министър за свършеното през тези 100 дни. Не е елементарно да се разгражда една система от 12 години. Те самите регистрират, че смяната би трябвало да става малко по-бързо. На този стадий четири и половина е оптималната оценка, която може да се сложи на държавното управление към този момент ", това сподели в "Офанзива “ вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

100 дни на държавното управление

"Представях си една доста по-сериозна опция, само че мъчно се случват измененията в една четворна коалиция. Имам вяра в една управническа стратегия със периоди. Предстоят вложения, за мен обединението е постоянна, колкото и мъчно да се взимат решенията. Ако нещо не одобрявам, това е прекомерната феодализация на министерствата по партии ", съобщи още вицепрезидентът.

Все отново за Илияна Йотова на този стадий, в рецесиите, кабинетът се оправят относително добре. Тя би желала да има повече увереност в правосъдната промяна.

"Правителството има 100 дни, само че няма 100 шанса, то пристигна на вълна от очаквания, те бяха натоварени с огромни упования от бързи промени. Трябва да сме справедливи, не помня българско държавно управление да е разтърсвано от толкоз доста рецесии. Има положителни оферти и първи стъпки, само че желаеме резултати ", акцентира Йотова.

"Чакам след толкоз години да видя електронното държавно управление. Инфлацията се нуждае от по-стройна стратегия, която да развива бизнеса, не да чакаме на обезщетения и помощи ", означи още тя.

Войната

"Опасността от световен спор е най-голяма от доста години насам, само че вярата идва от договарянията, които се водят в Европа. Българските институции дадоха отговор съответно на предизвикването още от самото началото ", счита вицепрезидентът.

"Няма смяна в позицията на президентството, няма разминаване, търси се по какъв начин оптимално да бъде предпазен българския интерес, ние не би трябвало да изпълняваме всичко, което ни се каже ", безапелационна е тя.

"Анексирането на Крим сложи огромната тематика за енергийните доставки от Русия. Сега към този момент се стигна до съглашение за общо закупуване на газ от друг снабдител. Днес тази тактика е изцяло допустима. България ще има доста значима функционалност, ние имаме вместилище за полутечен газ, а седем страни от Европейски Съюз нямат ", означи Йотова.

Тя акцентира, че Крим е анексирана територия от страна на Русия, а Румен Радев в никакъв случай не е оспорвал това, репликата му е била за настоящото положение в оня миг.

Рокадите в кабинета

"Учудващо е отстраняването на фрагментите на служебното държавно управление от кабинета, само че е значимо да се избегне назначението на "калинки ", счита Илияна Йотова.

"Правилно е постъпил министър председателят Петков да освободи Стефан Янев като министър на защитата, тъй като беше ясно, че сред тях е има съмнение. Янев е бил прав, да изяви позицията си намерено ", означи тя.

Според Йотова политическият план на Стефан Янев би получила доста благосклонности от доста обединения, само че акцентира, че президентството не се занимава с партийно строителство.

Руския дипломат

"Поведението на Елеонора Митрофанова е неприемливо, България не е васална страна, към българските управляващи и народ би трябвало да се подхожда с почитание ", безапелационна бе Йотова.

Основните провокации

"Войната е първата опасност, втората е филантропичната злополука и бежанците, по какъв начин ще ги приемем и по какъв начин ще се погрижим за тях - храна, здравно обслужване, обучение за децата, претовареност ", очерта първите задания за ръководството на страната вицепрезидентът.

За нея по-късно идва осведомителна война и търсенето на истината в нея. Следва оправянето с икономическите и обществените последици от военния спор.

"Не е задоволителен Планът за възобновяване, значимо е да има цялостна национална стратегия и да се стартира с най-уязвимите пластове от популацията. Съответните ограничения и за дребния и междинен бизнес, да проработи стопанската система по този начин, че да се преодолее цялата рецесия ", счита Илияна Йотова.

Конституция

"Нашият план за Конституция е подготвен и ще го представим на Народното събрание, само че чакаме да забележим и предложенията от народните представители. Целият план не съм чела, само че съм осведомена с някои оферти. Имам информация и за смяна в правосъдната система, само че не може да се приказва за смяна в държавното ръководство, това беше избирателен прийом на някои от партиите, в това няма нищо правилно ", безапелационна е Йотова.

Радев - Петков

"Няма напрежение сред Президентството и кабинета, нашата позиция е чиста и откровена. Нашата отговорност е пред българските жители, когато виждаме проблеми, излизаме и искрено ги посочваме, ние не сме PR на държавното управление, нито критици ", акцентира вицепрезидентът.

Арестите

"Върховенството на закона, в случай че се спазваше в България, нямаше да има два мониторингови отчета от Европейски Съюз ", съобщи Йотова.

"От през вчерашния ден има вест за следствие от европейската прокуратура за корист с европейски средства. Реторичен е въпросът за какво българската прокуратура не се е занимавала с тези злоупотреби. Това е неприятен сигнал към Европа, казусът е, че имаме още доста да вършим ", добави тя.

"Не поддържам дейностите на Бойко Рашков, само че ги разбирам ", сподели Илияна Йотова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР