Неутрализираха международна група за измами чрез търговия с бинарни опции“

...
Неутрализираха международна група за измами чрез търговия с бинарни опции“
Коментари Харесай

Разбиха международна престъпна група за финансови измами, действала и у нас

Неутрализираха интернационална група за измами посредством търговия с „ бинарни варианти “ и други финансови принадлежности, нанесла вреди са за 30 млн. евро. В интервенцията са взели участие полицейски и правосъдни органи на територията на 7 страни - Германия, Северна Македония, Испания, Полша, Швеция, Израел и България. 

Действията по неутрализирането й са били координирани от Агенцията за правно съдействие на страните от Европейски Съюз - Евроджъст. На територията на България в следствието се се включили следователи от спецпрокуратурата и ГДБОП, както и екипи от Германия, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиение. 

Разследването по случая е формирано от Главната регионална прокуратура - Кобленц - Централен орган за киберпрестъпност в Кобленц, Германия. Акцията се е провела на 11 май, като у нас са претърсени са 21 адреса на територията на градовете София, Мездра и Варна – колцентрове, офиси на сдружения и жилища. Иззети са 68 компютърни системи в разнообразни конфигурации, 43 носители наизуст, 19 мобилни телефона, полезности, голям брой банкови и други документи, които ще бъдат предадени на проверяващите органи в Германия. 

Задържани, според издадените пет Европейски заповеди за арест, са 5 души, в това число двама непознати жители. Сред тях е и ръководителят на групата – израелски жител, който опитал да напусне страната в посока Гърция. В него са открити наркотични субстанции, за което му е избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “ от Окръжен съд – Благоевград. Останалите четирима са арестувани за период до 72 часа, ще бъдат импортирани претенции за „ задържане под стража “ на всеки от тях, допълват от прокуратурата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР