Неуредици с продажбата на електронни винетки са предизвикали хаос на

...
Неуредици с продажбата на електронни винетки са предизвикали хаос на
Коментари Харесай

Тирове блокирани на ферибота Свищов-Зимнич заради неуредици с електронните винетки

Неуредици с продажбата на електронни винетки са провокирали безпорядък на ферибота Свищов-Зимнич в първия ден на Новата година, научи „Труд“.

Чуждестранни тирове са били принудени да чакат съвсем цяло денонощие на пристанището, тъй като е нямало кой да им продаде стикери в първия ден на новата година. Около обяд във вторник на пристана се струпали четири ирански камиона, които превозвали стока и трябвало да я доставят в период в румънския град Гюргево. Оказало се обаче, че митническите чиновници не могат да ги пуснат да излязат от страната в случай че не са се снабдили с винетки.

„В същото време няма от кое място да бъдат закупени и водачите се оказаха в съвсем 24-часов насилствен престой. Пускани бяха единствено возила, които идват от румънския бряг и влизат у нас“, изясняват пострадали.

На 2 януари от управлението на ферибота били принудили със лични коли да вървят до офис на мобилен оператор в центъра на крайдунавския град, с цел да купуват винетки за блокираните задгранични камиони. До крайните ограничения се стигнало, тъй като водачите не могат да влязат с товарните возила в централната част на Свищов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР