Неуместното партниране между партии с различни идеологии, липсата на единна

...
Неуместното партниране между партии с различни идеологии, липсата на единна
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Компрометирането на управленската коалиция започна още със създаването й

Неуместното партниране сред партии с разнообразни идеологии, неналичието на единна докара до тежки вътрешно-коалиционни спорове. Опитът да бъдат замаскирани проблемите на това ръководство, като се внуши, че офанзивата за свалянето на държавното управление идва от Кремъл е неудобен. Не може да се разчита на дълъг витален небосвод, когато властта ще се крепи на отцепници, които избавят себе си в кратковременен проект.

Най-близката прилика с днешната политическа рецесия е с кабинета „ Борисов 2 “, когато част от съдружния сътрудник Република България разпадна ръководството от вътрешната страна. И в този момент ръководството се самосвали, като девалвира личните са старания и видя врага в довчерашния си сътрудник. И в този момент обещанията за правосъдна промяна потънаха в обвинявания и кавги.

Компрометирането на тази коалиция стартира със самото й основаване. Неуместното партниране сред партии с разнообразни идеологии, неналичието на единна управническа и стратегическа цел, на кадрова съгласуемост и най-много на легитимност за какво желаят дружно да ръководят докара до тежки вътрешно-коалиционни спорове. Мандатоносителят „ Продължаваме промяната “ стъпи на анти-ГЕРБ реториката, с цел да сплоти другояче несъвместими политически субекти още в границите на служебния кабинет.

По време на властта на Радев това вършеше работа. Целият избирателен PR обещаваше борба с корупцията, кавга и правосъдна промяна. По време на ръководството тъкмо тези цели катастрофираха в противозаконни арести, стряскащи демократичните критерии хрумвания за закони вид БГ „ Манитски “ или превръщането на КПКОНПИ в партийна прокуратура.

Като кулминационна точка на вместо самостоятелни правосъдни институции представлявани от авторитетни хора отдалечени от политиката, властта предложи личното си политическото острие за началник на антикорупционна комисия. Бойко Рашков е изцяло недопустим за този пост освен като биография, обвързвана с Българска социалистическа партия, само че и като порочна управническа процедура. Той използваше репресивната власт на Министерство на вътрешните работи за кавга с политически съперници. Чрез служебната си власт той извърши политически поръчки, като директно се намеси в предизборните акции в интерес на Радев за втори мандат и в интерес на успеха на Политическа партия в парламентарните избори.

Опитът да бъдат замаскирани проблемите на това ръководство, като се внуши, че офанзивата за свалянето на държавното управление идва от Кремъл е неудобен. Скандалите, разногласията за разпределението на ресурсите вътре във властта и несправянето с икономическата рецесия не могат да бъдат опаковани като отстояване на евро-атлантически полезности. Идеологемата, че това държавно управление беше/е евроатлантическо, е към този момент несъстоятелна. Нито във връзка с районен съд Македония, нито във връзка с Украйна, властта не прояви сходна воля.

Не беше евроатлантизъм да не се даде оръжие на Украйна и да не се употребяват стратегиите, с цел да се обнови личното ни въоръжение по стандартите на НАТО. Не беше евроатлантизъм да не се позволен съюзнически войски и да се превърнем в слабото звено на Източния фланг. Този кабинет се съобрази с настояванията и изискванията, сложени от Нинова и Стефан Янев.

Геополитическото предизвикателство пред България през днешния ден изисква коалирането на партиите от съществуващото евро-атлантическо болшинство, а не търсене на гаранции за властово оцеляване от Българска социалистическа партия, популисти или ренегати.

Не може да се разчита на дълъг витален небосвод, когато властта ще се крепи на отцепници, които избавят себе си в кратковременен проект. Напускащите Има Такъв Народ явно имат мощен инстинкт за персонално оцеляване, само че са изцяло лишени от политически нюх с цел да убедят решителен брой депутати да ги последват и да завладеят властта още веднъж. Очевидна е неналичието на политическа обосновка и харизма в петимата. Опасявам се, че подхождат на оповестеното от Политическа партия търсене на депутати за болшинство – „ с вярна мотивация “ и „ подготвени да се пазарят “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР