Неукротимата звезда на рокендрола Джери Лий Луис почина днес на

...
Неукротимата звезда на рокендрола Джери Лий Луис почина днес на
Коментари Харесай

Умря рок иконата Джери Лий Луис, този път - наистина

Неукротимата звезда на рокендрола Джери Лий Луис умря през днешния ден на 87 години, съобщи Асошиейтед прес. Той остана в историята с песни като “Great Balls of Fire ”,  “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On ” и със кавги, съпътстващи кариерата му.

Джери Лий Луис е последният оживял от потомство на звезди като Елвис Пресли, Чък Бери и Литъл Ричард. Той е умрял в дома си в Мемфис, Тенеси. 

От всички рок бунтари през 50-те години на предишния век малко на брой схванаха привлекателността и заплахата на новия музикален род по този начин незабравимо като родения в Луизиана пианист, който самичък се назова " Убиецът " ( “The Killer ”), разяснява АП.

Личният живот на Джери Лий Луис е извънредно плевел и едвам не поставя завършек на кариерата му, отбелязва организацията.  За малко време, през 1958 година, той е кандидат да размени Пресли като водещ реализатор на рок шлагери, откакто Елвис е свикан в армията. Но до момента в който Луис е на турне в Англия, медиите научиха три пагубни неща: той е женен за 13-годишната (вероятно даже 12-годишната) Майра Гейл Браун, която е негова братовчедка, а бракът е сключил, преди развода си. Тогава турнето е анулирано, а той влиза в черния лист на радиостанциите и облагите му срутват за една нощ съвсем до нула.



През идващите десетилетия музикантът се бори с проблеми с опиати и алкохол, правосъдни разногласия и заболяване. Два от седемте му брака приключват с ранната гибел на съпругите му. Братовчедка му Браун се разведе с него при започване на 70-те години на предишния век и по-късно го упрекна във физическо и психическо принуждение, което съгласно нея едвам не я е докарало до самоубийство.

Джери Лий Луис се преоткрива като кънтри реализатор през 60-те години на предишния век, а музикалната промишленост в последна сметка му прости, дълго откакто той спря да прави шлагери.

Той е притежател на три награди " Грами " и има записи с някои от най-големите звезди в промишлеността. През 2006 година Луис записа " Last Man Standing " “ с присъединяване на Мик Джагър, Брус Спрингстийн, Би Би Кинг и Джордж Джоунс. През 2010 година в  албума му " Mean Old Man “ присъединяване взеха Джагър, Кийт Ричардс, Шерил Кроу, Тим Макгроу и други.

Джери Лий Луис е един от първите реализатори, въведени в Залата на славата на рокендрола през 1986 година

През февруари 2019 година изпълнителят претърпя лек инсулт, само че след по-малко от година записа албум с госпели, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР