Нетната миграция във Великобритания може да стигне рекордно ниво, два

...
Нетната миграция във Великобритания може да стигне рекордно ниво, два
Коментари Харесай

Нетната миграция във Великобритания може да стигне рекордно ниво

Нетната миграция във Англия може да стигне рекордно равнище, два пъти по-голямо отпреди Брекзит, написа " Дейли телеграф ", базирайки се на специалисти по въпроси на миграцията.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1088
Експертите плануват, че чистата миграция - или броят на хората, влизащи в Обединеното кралство, минус тези, които го напущат – ще доближи 675 000 годишно, което е два пъти повече отпреди 8 години.

Предишният връх от 504 000 е регистриран за интервала юни 2021 – юни 2022 година. Високата численост е резултат на продължаващото внезапно нарастване на мигрантите от страни отвън Европейски Съюз, които влизат в Обединеното кралство, с цел да работят, учат, заобикалят спорове или гонене и да се причисляват към родственици.

Напливът от тези страни компенсира доста спада на жителите от Европейски Съюз, чийто брой е намалял, откогато Брекзит постави завършек на свободата на придвижване. Вестникът разяснява, че данните ще окажат напън върху държавното управление, което даде обещание в предизборния си манифест през 2019 година понижаване на чистата миграция под 100 000 годишно – заричане, което бе повторено и от Риши Сунак и от министърката на вътрешните работи Сюела Брейвърман.

Утре в Камарата на лордовете за първи влиза за разглеждане законопроекта за противозаконната миграция и министрите ги чака сериозна борба. Очаква се да бъдат импортирани доста оферти за промени и даже унищожаване на основни елементи от законодателството, което мощно лимитира опцията на мигрантите да аплайват за леговище във Англия. Законопроектът планува съвсем всички, които идват незаконно, да бъдат арестувани и депортирани в родината си или в сигурна трета страна като Руанда, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР