Нетна печалба в размер на 19,5млн. лв.отчита Българската банка за

...
Нетна печалба в размер на 19,5млн. лв.отчита Българската банка за
Коментари Харесай

Българската банка за развитие е с оперативна печалба от 19,5 млн. лв. през първото тримесечие на 2022 г.

Нетна облага в размер на 19,5млн. лева.отчита Българската банка за развиване за първото тримесечие на годината.
В резултат на новото устойчиво ръководство банкатаповишава успеваемостта си ибележи растеж в своята директна кредитна активност, като единствено за първите три месеца на 2022 година е отпуснала81 нови кредитаи лизингови покупко-продажби на обща стойност 17,7 млн. левана дребни и междинни предприятия. Заемите са по новите кредитни артикули в поддръжка на редица браншове, измежду които хотелиерството и ресторантьорството, вложенията в зелена сила, както и новите стратегии за оборотно финансиране без обезпечения.

Продължава интензивно и индиректната поддръжка на ББР през комерсиалните банки в страната. За първото тримесечие по стратегия „ Възстановяване “ са отпуснати заеми за над80 млн. лева към близо 300 микро-, дребни и междинни предприятия.

Финансовите резултати демонстрират растеж на оперативния приход на банката, който е 27,8 млн. лева.в съпоставяне с 3,1 млн. лева за същия интервал на 2021 година Същевременно понижават административните разноски,които са с 26% (с към 2,2 млн. лева.) по-малко от първото тримесечие на миналата година.

ББР продължава да поддържа високо равнище на ликвидност. Към 31 март отношението на ликвидно покритие (LCR) е 442,9%, което е доста над регулаторно изискуемата норма от 100%.

Така и през първото тримесечие на 2022 година ББР остава чудесно капитализирана, като продължава да е банката с най-високо равнище на адекватност на базовия личен капитал от първи ред – 36,82%, още веднъж над регулаторните условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР