Нестандартна идея се завъртя в германската Първа Бундеслига в последните

...
Нестандартна идея се завъртя в германската Първа Бундеслига в последните
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд се противопостави на предложение, което може да свали Байерн Мюнхен от шампионския трон

Нестандартна концепция се завъртя в немската Първа Бундеслига в последните седмици, която има за цел да приключи превъзходството на Байерн Мюнхен в шампионата. Идеята обаче не се хареса даже на най-големия съперник на отбора - Борусия Дортмунд.

Изпълнителният шеф на „ жътло-черните “ - Ханс-Йоаким Вацке, съобщи, че въвеждането на плейофи за шампионската купа в Германия не е добра концепция, представен от WEB.de.

Той даде за образец останалите водещи шампионати, където непроменяемо се ползва обичайния формат на шампионатите, в които се играят по два мача против всеки противник и най-после този, които е събрал най-вече точки, победи с купата.

Байерн завоюва десетата си поредна „ Сребърна салатиера “, защото е най-хубавият и непрекъснат тим в шампионата от всичките си съперници. Вацке предложи да се върнем към концепцията за плейофи, в случай че серията се усили на 15.

Босът на Борусия уточни различен позитивен аспект на сегашния формат. През миналите 3 години цели 7 разнообразни тима са съумели да се класират в топ 4, с цел да вземат участие в Шампионската лига. Това е нещо, което липсва в Англия, Франция, Испания и Италия, без значение от обстоятелството, че там има по-голямо многообразие на първенци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР