Нестабилно, с валежи над нормата ще е времето през май,

...
Нестабилно, с валежи над нормата ще е времето през май,
Коментари Харесай

Ето прогнозата за времето за месец май

Нестабилно, с превалявания над нормата ще е времето през май, предвиждат синоптиците на Българска академия на науките. Очакванията са месечна температура да бъде към и над нормата, която в по-голямата част от страната е сред 16 и 19˚, по Черноморието и във високите полета – сред 15 и 16˚, в планините – от 2-5˚ по високите елементи над 2000 метра и до 5-10˚ в по-ниските. Най-ниските температури през месеца ще са сред 5° и 10°, а най-високите – сред 29° и 4°.
Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която е сред 50 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на река Струма – сред 30 и 50 л/кв.м, в планинските и припланински региони – от 70 до 140 л/кв.м.
В началото на май ще доминира слънчево време, в следобедните часове над Западна България с купеста област, само че единствено на обособени места ще превали и пригърми. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 25 и 30 градуса. През интервала 4-10 май въздушната маса ще е неустойчива. На доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Очакват се и градушки. Температурите едва ще се намалят.
В началото на второто десетдневие се чака краткотрайно стабилизиране на времето. Ще има повече слънчеви часове, а валежи се чакат единствено на обособени места в планинските региони. Температурите едва ще се покачат. В средата и края на дестневието времето още веднъж ще е неустойчиво с превалявания, гръмотевици, стихии и градушки.
През третото десетдневие температурите осезаемо ще се покачат, само че опцията за превалявания ще се резервира, най-много следобедните часове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР