Несправедливата бариера, която е поставена пред членството на България и

...
Несправедливата бариера, която е поставена пред членството на България и
Коментари Харесай

България и Румъния ще работят заедно за премахването на бариерата за Шенген

Несправедливата преграда, която е сложена пред участието на България и Румъния в Шенген, не би трябвало да се употребява повече за решение на вътрешнополитически и други въпроси от трети страни членки на Европейски Съюз.

Това съобщи президентът Румен Радев след среща с румънския си сътрудник Клаус Йоханис, който е на посещаване в България по покана на българския държавен глава.

" Вдигането на тази преграда ще сътвори качествено нова среда за развиването на нашите стопански системи и ще отговори на справедливите упования на нашите жители за равни права в Европейски Съюз. Затова ще продължим да работим дружно за постигането на тази обща цел и чакаме поддръжка от всички европейски институции и всички страни членки ", уточни Радев.

" С президента Клаус Йоханис споделяме обща позиция и че река Дунав не би трябвало да разделя България и Румъния, а да ни свързва от ден на ден ", добави българският президент.

Подписаната през днешния ден взаимна декларация за стратегическо партньорство е израз на осъзнатата нужда от още повече съгласуваност сред нашите две страни – транспортна, инфраструктурна, енергийна, цифрова. Глобалните рецесии и районните проблеми демонстрират, че свързаността е ключ към устойчивото развиване и на енергетиката, и на стопанската система, и в битката с инфлацията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР